Cetăţeanul bulgar suspect de infectare cu coronavirus a încercat din nou să fugă din spital

Cetăţeanul bulgar suspect de infectare cu coronavirus care a fost internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a încercat din nou să fugă din spital, în noaptea de miercuri spre joi, el fiind prins de jandarmi când încerca să sară gardul unităţii medicale. Bărbatul fusese dus miercuri la spital, dar a tăiat plasa de protecţie a geamului de la salon şi a fugit, fiind prins într-un microbuz cu alte şapte persoane şi dus înapoi în unitatea medicală.

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 11:59
Cetăţeanul bulgar suspect de infectare cu coronavirus a încercat din nou să fugă din spital

Înăsprirea pedepselor pentru cei care încalcă carantina nu îi sperie pe pacienţii rpuvoitori. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, miercuri, în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 a Poliţiei municipiului Galaţi au fost sesizaţi de către Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi cu privire la faptul că un bulgat, internat în unitatea medicală şi suspectat de infecţie COVID-19, a fugit din spital, după ce a tăiat plasat de protecţie a geamului de la salonul unde era izolat.

 

După aproximativ un sfert de oră, bulgarul a fost prins de poliţişti la ieşirea din municipiul Galaţi, într-un microbuz care se îndrepta spre Bucureşti şi în care se mai aflau alte şapte persoane.

Bulgarul a fost transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, iar cele şapte persoane cu care a intrat în contact au fost internate într-un centru de carantină.

„La data de 18 martie, în jurul orelor 23.37, aceeaşi persoană a fost observată de echipajul de jandarmi ce asigură paza Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi, în timp ce încerca să sară gardul instituţiei, fiind din nou condus în salonul unde este internat. Facem precizarea că cetăţeanul bulgar nu este confirmat ca fiind infectat cu COVID-19, ci doar suspectat de contractarea acestui virus”, se arată în comunicat.

Bulgarul este cercetat penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor.


loading...