Dosar penal pentru pacientul care a tuşit intenţionat spre medici la „Victor Babeş”

Parchetul Sectorui 3 București s-a sesizat din oficiu pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul pacientului recalcitrant. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București anunţase, la România TV, va depune o plângere penală împotriva unui pacient internat cu coronavirus, recalcitrant.

19 mart. 2020, 11:54
Dosar penal pentru pacientul care a tuşit intenţionat spre medici la „Victor Babeş”

Dosar penal pentru un pacient de la „Victor Babeş. „În data de 17.03.2020, în urma publicării mai multor articole în mass-media cu privire la faptul că un pacient internat la secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, purtător al noului coronavirus (SARS-COV-2 – Sindromului Acut Respirator Sever – Coronavirus – 2) și afectat de boala cauzată de acesta (COVID-19), și-ar fi dat în mod intenționat masca de protecție jos și ar fi tușit în mod repetat către medicii care îi acordau îngrijiri, acțiuni în urma cărora medicii aflați în preajma pacientului ar fi putut fi la rândul lor infectați, organele de cercetare penală din cadrul Secției 12 Poliție București s-au sesizat din oficiu și au început urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. (1) din Codul penal.

Dr. Emilian Imbri, avertisment sumbru în plină pandemie de coronavirus: Va trebui să convieţuim cu el, va reveni în momente prielnice

Dosarul penal a fost înregistrat sub nr. 3268/P/2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

În cauză cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Secției 12 Poliție București, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

Facem mențiunea că urmărirea penală reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrânge în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicat.

”Aceste manifestări sunt normale pentru noi cei care lucrăm în spital și în relația cu pacienții nemulțumiți, probabil, că în ei există spaimă și frică de ceea ce li se întâmplă. Sunt manifestări, care încet, încet, dacă nu există educație și nivel de înțelegere se vor manifesta la fel la acest tip de pacienți. Este vorba despre un comportament al unui pacient, care însă ne va face pe noi ca și corp medical, și pe instituția pe care o reprezint, să depunem o plângere penală, după ce omul va ieși vesel și sănătos. Lăsați-mi dreptul de a face publică plângerea la externare. Atunci va fi cunoscută persoana despre comportamentul dumnealui și poate fi întrebată”, a spus managerul Ioan Emilian Imbri.