O familie de sirieni, prinsă la graniţă. Cât au plătit pentru a ajunge în Germania

O familie din nouă sirieni, din care opt minori, cu vârste cuprinse între un an şi 12 ani, a fost prinsă la graniţa României cu Bulgaria. Sirienii plătiseră 40.000 de euro unor cetăţeni bulgari pentru a ajunge ilegal în Germania. 

18 apr. 2013, 09:52

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au destructurat o grupare de trafic de migranti formata din cetateni bulgari, care racola si calauzea cetateni sirieni pentru a ajunge in state din Spatiul Schengen, informează poliţia de frontieră.

În urma cercetărilor, au fost reţinuţi cinci cetăţeni bulgari şi unul german, care sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, şi zece cetăţeni de origine arabă care au intrat ilegal în ţara noastră.

Ei au declarat că au platit 10.000 de euro pentru a ajunge în Bulgaria, urmând să le dea traficanţilor bulgari alţi 30.000 euro în momentul în care ajungeau la destinatie, în Germania.

Miercuri, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov au depistat, pe raza localitatii Almalau – judetul Constanta, aflata in apropierea frontierei cu Bulgaria, trei autoturisme, un VW Golf, un Opel Astra si un Peugeot, toate inmatriculate in Bulgaria, conduse de trei barbati, si in care se mai aflau zece persoane, care nu isi justificau prezenta in zona, arată comunicatul poliţiei de frontieră.

Cei trei soferi erau cetateni bulgari, iar pasagerii – de origine araba: noua cetateni sirieni, din care opt erau minori, cu varste cuprinse intre un an si 12 ani, si un cetatean irakian. Din declaratii s-a stabilit ca pasagerii formeaza o familie cu opt copii.

Asupra celor zece cetateni de origine araba au fost descoperite sase pasapoarte false cu insemnele autoritatilor bulgare, care aveau aplicate poze al unora dintre cei opt minori depistati. 

In aceeasi zi, în zona debarcaderului bacului din Ostrov a fost oprit un autoturism marca Mercedes, de culoare neagra, in care se aflau alti doi barbati – un cetatean german, Metin K, in varsta de 29 ani, si un cetatean bulgar, Atanas Y., in varsta de 19 ani, implicati in calauzirea grupului de migranti retinut anterior.

Cei cinci bulgari si cetatenul german au preluat migrantii de origine araba din localitatea bulgareasca Targoviste si i-au transportat pana in apropierea frontierei cu Romania. De aici, cei sase membri ai retelei i-au indrumat pe migranti astfel incat sa traverseze pe jos granita, urmand ca ei sa intre legal in tara, prin punctul de frontiera si sa-i preia pe migranti din localitatea Almalau.

Politistii de frontiera au intocmit dosare penale pentru trecere frauduloasa a frontierei celor zece cetateni arabi, iar cetatenilor bulgari si celui german, pentru infractiunea de trafic de migranti, toti fiind prezentati procurorilor in vederea luarii masurilor legale. Cele trei autoturisme au fost retinute in vederea confiscarii.