Cezar Preda: Dacă Scripcaru e vinovat, PDL trebuie să ia decizii importante

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, vineri, pentru Mediafax, că susţine nevinovăţia lui George Scripcaru, cercetat de DNA, dar dacă acesta este vinovat, atunci PDL trebuie să ia decizii importante "pentru că situaţia din ultimul timp dezavantajează partidul din punct de vedere al percepţiei".

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 14:22
Cezar Preda: Dacă Scripcaru e vinovat, PDL trebuie să ia decizii importante

„Dacă lucrurile se confirmă, adică dacă este vinovat, PDL trebuie să ia decizii importante, pentru că situaţia din ultimul timp ne deazavantajează din punct de vedere al percepţiei şi nu este de ajuns faptul că ne diferenţiem de alte partide prin faptul că nu ne opunem justiţiei şi justiţia îşi face pentru prima oară treaba liberă”, a precizat Cezar Preda, preşedinte al Organizaţiei PDL Buzău.

El a apreciat că George Scripcaru este un lider important al PDL.

„George Scripcaru este un lider important al PDL, un vicepreşedinte, care, cel puţin la aflarea veştii (că e cercetat de DNA n.r.) a declarat că nu ştie nimic şi că nu are nicio legătură cu persoanele despre care este vorba. Susţin prezumţia lui de nevinovăţie”, a adăugat Cezar Preda.

Prefectul Braşovului, Ion Gonţea, şi primarul municipiului, George Scripcaru, sunt cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru corupţie, fapte identificate în cadrul anchetei privindu-l pe fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Ionel Spătaru, afirmă surse judiciare.

Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, atât primarul Braşovului, George Scripcaru, cât şi prefectul Ion Gonţea au spus că nu ştiu nimic despre o anchetă a DNA în care ar fi cercetaţi pentru abuz în serviciu şi complicitare la luare de mită în dosarul în care este cercetat şi fostul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

„Nu cunosc. Nu ştiu nimic despre asta. Nu am fost anunţat despre nimic. Am fost la DNA doar când am fost chemat să dau declaraţii. Nu ştiu de unde apar eu în povestea asta, trebuie să clarificăm aceste aspecte”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX primarul George Scripcaru.

La rîndul său, prefectul Ion Gonţea a spus că nici el nu ştie nimic şi că este surprins să afle că ar fi cercetat de DNA.