Cezar Preda despre Nicolăescu: Cursul euro o ia mai rău razna când vede un prost la microfon

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda îl atacă pe liderul interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, spunând: "cât de prost poţi să fii să te duci la un microfon şi să spui că din cauză că Preda şi alţii au explicitat acea lovitură de stat modernă a USL a luat-o razna cursul euro".

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 15:23
Cezar Preda despre Nicolăescu: Cursul euro o ia mai rău razna când vede un prost la microfon

Cezar Preda a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este inadmisibilă o acţiune în instanţă îndreptată împotriva unor politicieni care fac declaraţii publice într-un moment extrem de important cum este campania pentru referendumul de demitere a preşedintelui. Preda a adăugat că din cauza unor oameni ca Nicolăescu investitorii străini aleg să nu investească în România.

„Cât de prost poţi să fii să te duci la un microfon şi să spui că din cauză că Preda şi alţii au explicitat şi i-au dat o formă în cuvinte acţiunii făcute de USL acea lovitură de stat modernă, parlamentară, să spui că cursul euro-leu a luat-o razna din cauza asta. Cursul euro-leu, ca să îi răspund în aceeaşi monedă socotitorului Nicolăescu, o ia mai rău razna când vede un prost la microfon, pentru că investitorii zic: «mă, dacă toţi sunt proşti aşa în ţara asta, plecăm de aici, că nu avem de ce să stăm». Cum sa acuzi şi să faci plângeri penale unor oameni politici, demnitari ce fac declaraţii publice într-un moment de o asemenea însemnătate care, mai mult, s-au dovedit foarte adevărate prin cele 11 puncte pe care Comisia Europeana i le-a solicitat lui Ponta”, a declarat Cezar Preda.

Liderul PDL a adăugat că oricând jurnaliştii sau analiştii din România care au folosit sintagma „lovitură de stat” atunci când au descris ultimele acţiuni ale USL ar putea fi chemaţi în justiţie de oameni precum Eugen Nicolăescu: „Ce problemă avem? Să ne cheme la Parchet, să spunem ce am zis, de ce am zis. Dar de ce nu i-a dat în judecată pe toţi ziariştii din Europa care au folosit acest termen? De ce nu i-a dat în judecată pe intelectualii din România care au făcut protest cu acest termen? Au găsit şi ei o găselniţă de campanie”.

USL a depus, joi, la Parchetul ICCJ, plângere penală împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a altor 14 persoane, pentru „răspândire de informaţii false”, pentru „defăimarea” ţării şi a naţiunii şi pentru „periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei”.

În plângerea penală pe care USL a depus-o la Parchetul pe lângă ÎCCJ se cere începerea urmăririi penale împotriva a 15 persoane: Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicuşor Păduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lăzăroiu, Andreea Paul.

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a declarat că cele 15 persoane împotriva cărora s-a depus plângerea penală „au săvârşit fapte de denigrare şi de răspândire de informaţii false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene şi internaţionale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internaţională şi internă şi a personalităţilor europene cu privire la situaţia din România”.

Nicolăescu a menţionat că persoanele respective „au făcut afirmaţii referitoare la «o lovitură de stat», el referindu-se aici la Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, M.R.Ungureanu, dar şi la o aşa-zisă mineriadă, la distrugerea statului de drept, la acapararea justiţiei, la schimbarea procurorilor şefi de la Parchetul General şi DNA, la suprimarea funcţionării unor instituţii fundamentale, la răsturnarea democraţiei.