Cezar Preda: PMP se foloseşte de ideea unificării dreptei pentru canibalizarea nesimţită a PDL

Deputatul democrat-liberal Cezar Preda a declarat vineri, la Buzău, că "PMP şi alţi câţiva oameni politici" se folosesc de ideea de unificare a dreptei pentru "canibalizarea nesimţită a PDL", iar din acest conflict "PSD-ul este singurul partid care are de câştigat", informează Agerpres.

RomaniaTV.net
28 mart. 2014, 13:55
Cezar Preda: PMP se foloseşte de ideea unificării dreptei pentru canibalizarea nesimţită a PDL

Parlamentarul PDL a afirmat că „unificarea dreptei este o marotă de care se folosesc politicienii perfizi şi ipocriţi pentru decredibilizarea PDL şi care de fapt manipulează opinia publică„.

„Resping absolut toate aceste poziţii ipocrite, perfide, false, conform cărora se doreşte unificarea dreptei şi că Partidul Democrat Liberal ar face volte. Nu am auzit ca dreapta aceasta fărâmiţată să fie unită şi singurul partid care a rămas în afară să fie Partidul Democrat Liberal, ba chiar îmi aduc aminte de întâlnirile dintre Forţa Civică şi Mişcarea Populară care anunţau termene de 2-3 zile în care vor stabili programul de alianţă sau fuziune, îmi aduc aminte de faimoasele întâlniri PNŢCD-Forţa Civică şi mai aveau 2-3 zile să se unifice cu o anumită parte a dreptei, de fapt toate erau jocuri de gleznă pentru că ei nu vor aşa ceva (…) Nu cred că poţi fi tot timpul atât de nesimţit încât să furi butelia din casa unuia şi apoi să-l cerţi că nu face copiilor mâncare”, a spus Cezar Preda.

El a adăugat că este incorect să se afirme că „Traian Băsescu este marele lider al dreptei”.

„Traian Băsescu este preşedintele României şi o să fie fostul preşedinte al României, nu lider al dreptei că nu candidează, după cum tot un fost preşedinte este şi Ion Iliescu”, a mai spus parlamentarul democrat-liberal.

Preda crede că miza acestei manipulări a opiniei publice este „să se pună mâna pe PDL”. „Aceasta este pofta lor, să pună mâna pe partid! Cine crede că pune mâna pe Partidul Democrat Liberal să-şi ia gândul, pe acest partid nu va pune mâna nimeni, pentru că el a rezistat multor lupte politice”, a mai spus deputatul PDL Buzău.