Cezar Preda: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, este preşedintele ales până în 2014

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, marţi, pentru Mediafax, că PDL respectă decizia CCR, Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni şi este preşedinte ales al României până în 2014, arătând că nu va fi nicio problemă de coabitare între şeful statului şi Guvern.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 10:07
Cezar Preda: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, este preşedintele ales până în 2014

„Respectăm decizia CC. Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, este preşedintele ales al României până în 2014, iar Guvernul Ponta trebuie să arate ce face pentru că de trei luni nu a făcut nimic. A ţinut agenda românilor cu demiterea preşedintelui”, a declarat Cezar Preda.

El a spus că nu va fi nicio problemă de coabitare între Traian Băsescu şi Guvern.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.

„A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat că nu s-a îndeplinit cvorumul”, a explicat Zegrean.

Preşedintele Curţii Constituţionale a menţionat că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, îşi va relua în această situaţie atribuţiile de şef al statului.

Surse oficiale declarau anterior că CC a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este invalid, iar Traian Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni.

Conform aceloraşi surse, decizia a fost luată cu 6 voturi la 3.

Şedinţa de marţi a Curţii Constituţionale a durat mai puţin de trei ore.