Cezar Stancu, anchetat de DNA. Subsecretarul de stat a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie şi a fost suspendat din PSD

Cezar Stancu, la data faptei vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat că a dat mită unui poliţist rutier pentru a nu-l amenda.

29 nov. 2022, 21:27
Cezar Stancu, anchetat de DNA. Subsecretarul de stat a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie şi a fost suspendat din PSD

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cezar-Costin Stancu, la data faptei vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, la data 1 septembrie, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulaţiei pe drumurile publice, Cezar-Costin Stancu a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliţie, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator că-l va „cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravenţională pentru nerespectarea obligaţiei de a avea asupra sa cartea de identitate şi permisul de conducere.

„Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Cezar-Costin Stancu remiţându-i poliţistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei poliţe de asigurare auto”, arată anchetatorii.

Citeşte şi: Niculae Bădălău, ameninţări mafiote înainte să fie reţinut de DNA: „Baţi în pâinea la copiii mei. Îţi cauţi cârcotă cu noi, îţi dăm cârcotă!” AUDIO

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În urma punerii sale sub acuzare, Cezar Stancu a fost suspendat din PSD şi demisionează din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, a informat marţi un comunicat al social-democraţilor.

„PSD a luat act de aceste decizii şi transmite, cu consecvenţă, acelaşi mesaj. Legea trebuie aplicată, fiecare răspunde pentru faptele comise”, se precizează în comunicat.

Citeşte şi: Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, audiat la DNA