CFR Călători introduce trenuri suplimentare din Capitală spre litoral pe 1 şi 2 mai. Restricții în trafic în minivacanța de 1 Mai

CFR Călători a anunţat că, având în vedere afluxul mare de călători spre și dinspre stațiunile de la malul Mării Negre, va introduce două trenuri suplimentare din Capitală spre litoral pe 1 şi 2 mai. Vicepreşedinte ANAT spune că se aşteaptă peste 70.000 de turişti pe litoral.

28 apr. 2023, 12:26
CFR Călători introduce trenuri suplimentare din Capitală spre litoral pe 1 şi 2 mai. Restricții în trafic în minivacanța de 1 Mai

CFR Călători introduce trenuri suplimentare din Capitală spre litoral pe 1 şi 2 mai.

”Având în vedere afluxul de călători care se înregistrează în continuare către/dinspre litoralul Mării Negre, CFR Călători introduce două trenuri suplimentare pe 1 și 2 mai. La data de 1 mai pentru preluarea fluxului de călători dinspre litoral, va circula suplimentar trenul IR 12886 pe relația Constanţa (plecare 22:25) – Bucureşti Nord (sosire 01:05), în stația Constanța, trenul va primi vagoane de la Mangalia de la trenul R 8822. Pe data de 2 mai va circula IR 12889 pe relația Bucureşti Nord (plecare 02:50) – Constanţa (sosire 05:34).

Citește și: Cod rutier 2023. Ce amenzi rişti dacă depăşeşti viteza legală cu 10-60 km la oră. În cât timp ajunge amenda acasă

Recomandăm tuturor călătorilor să își procure biletele de tren DIN TIMP și ONLINE de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit și cușetă”, a transmis CFR Călători.

Anterior, CFR Călători anunțase că va asigura în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, în plus faţă de trenurile existente în programul de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

Citește și: Vacanța de 1 Mai începe cu frig și ploi în toată țara. Temperaturile au coborât sub zero grade în mai multe zone. Prognoza meteo pentru luna mai

De asemenea, călătorii din regiunile țării au la dispoziție și o serie de conexiuni rapide din capitală, pe fondul existenței unui mers de tren cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța.

Compania va suplimenta în aceeași perioadă și trenurile pe cele mai solicitate rute, în funcție de disponibitățile tehnice de material rulant, cu vagoane clasă, de dormit și cușetă.

 

Restricții de circulație în minivacanța de 1 Mai

CNAIR anunţă conducătorii auto că potrivit prevederilor Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de duminică 30 Aprilie 2023 și luni 01 Mai 2023 (ziua Muncii), conform Anexei nr. 1 la Ordin, după cum urmează:

Încălcarea prevederilor Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

Vicepreşedinte ANAT: Se aşteaptă peste 70.000 de turişti pe litoral de 1 Mai

Vicepreşedintele ANAT, Cristian Bărhălescu, a anunţat că se aşteaptă peste 70.000 de turişti pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, precizând că şi staţiunile de munte vor fi căutate în această perioadă.

Cristian Bărhălescu a declarat, vineri, la Prima News, că evenimentele sunt cele care atrag turiştii în această perioadă pe litoral.  “Discutăm de cifre apropiate de 2018 şi 2019 şi mă refer la rezervările din agenţiile de turism pentru litoral, că discutăm foarte mult de litoral, acum de 1 Mai merg mulţi pe litoral, dar şi în vară ştim că fluxul va fi către mare, către plaje, iar acum de 1 Mai evenimentele sunt cele care atrag, din Vama Veche, Costineşti sau Mamaia, avem un spectacol de muzică electronică în Mamaia Nord, cluburile sunt deschise, hotelurile şi restaurantele au barbecue, au tot felul de evenimente locale şi cele două evenimente de muzică rock şi muzica pentru tineret care au loc în Costineşti cu siguranţă vor aduce câteva zeci de mii de turişti. Se aşteaptă peste 70.000 de turişti pe litoral în această perioadă. Rezervările spun că vom avea o vară bună”, a precizat Cristian Bărhălescu.

El a fost întrebat ce fac oamenii care de 1 Mai merg la munte.  „Peste tot am văzut pregătiri pentru grătare. Vom vedea Branul foarte aglomerat, Dino-Parkul aglomerat, la Râşnov, de asemenea. Vom vedea şi weekendul acesta Braşovul plin, Sinaia, Predealul cu toate că ne supără aglomeraţia, dar până la urmă contează orele în care ne relaxăm şi ne bucurăm de destinaţie”, a transmis vicepreşedintele ANAT.

Cosmin Vasile, managerul unei agenţii de turism, a declarat la Prima News, care sunt tarifele la cazare în această perioadă. “Au fost turişti care au ales doar două nopţi de cazare, dar au fost şi turişti care au ales trei nopţi de cazare. Tarifele au început de pe la 250 de lei, 270 de lei pentru un pachet cu două nopţi şi mic dejun. Media unor astfel de preţuri este pe la 5-600 de lei pentru două nopţi cu mic dejun. Mulţi dintre turiştii pe care i-au avut au ales aceste pachete doar cu mic dejun. Avem şi turişti care au ales demipensiune pentru anumite hoteluri, multe din aceste hoteluri fiind în partea de nord a litoralului. Dintre preţurile ceva mai ridicate pachetele au ajuns pe la 1.500 de lei pentru un astfel de weekend cu demipensiune la un hotel de patru stele”, a afirmat Cosmin Vasile.