CFR Călători introduce „Trenurile Soarelui” spre Litoral şi Deltă. Află toate detaliile despre orar şi tarife

Programul estival de transport feroviar "Trenurile Soarelui"se va desfăşura anul acesta în perioada 14 iunie - 15 septembrie şi va cuprinde 40 de trenuri spre şi dinspre Litoral şi Delta Dunării, a anunţat CFR Călători.

10 iun. 2014, 16:12
CFR Călători introduce „Trenurile Soarelui” spre Litoral şi Deltă. Află toate detaliile despre orar şi tarife

În cadrul programului, CFR Călători introduce suplimentar în circulaţie 20 de trenuri InterRegio şi Regio, care asigură zilnic legătura directă între toate regiunile ţării şi staţiunile de la Marea Neagră. De asemenea, în intervalele orare cele mai solicitate, turiştii au la dispoziţie legături frecvente între Constanţa şi staţiuni.

Durata călătoriei, cu toate trenurile InterRegio, pe ruta Bucureşti – Constanţa este de 2 ore şi 50 de minute.

Totodată, pentru a facilita accesul turiştilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur. Pasagerii vor avea astfel la dispoziţie, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus, 2 întors) care vor asigura legătura cu Delta.

Pe de altă parte, şi în acest sezon, începând cu data de 28 iunie, trenul tradiţional destinat tinerilor va circula zilnic pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti Nord – Constanţa & staţiuni – Mangalia şi retur. Trenul Tineretului va pleca din Sibiu la ora 17.45, va circula pe parcursul nopţii cu tranzit prin Bucureşti Nord (plecare ora 2.30), şi va ajunge la Constanţa la ora 6.21/ Mangalia la ora 8.08.

Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea un program adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.

Pasagerii CFR Călători au posibilitatea de a călători la tarife reduse, preţurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile.  De exemplu, pentru achiziţia biletului dus-întors se acordă o reducere de 10%, iar la cumpărarea cu anticipaţie reducerile sunt cuprinse între 10% şi 25%. În plus, la trenurile cu regim de rezervare, pentru biletele cumpărate online se acordă reducerea suplimentară de 5%.

Pasagerii au la îndemână şi alte reduceri importante pentru destinaţii interne: 25% reducere prin Cardul Tren Plus, între 10% şi 25% reducere cu oferta Minigrup 2 – 5, între 15% şi 35% reducere cu oferta Biletul de week-end; între 25% şi 60% reducere cu oferta Cartea VSD, între 31% şi 56% reduceri de week-end (în zilele de vineri până duminică inclusiv) la trenurile IR care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia – Braşov şi retur, între 10% şi 20% reducere la călătoria cu trenuri succesive, reduceri de până la 35 % pentru grupuri de peste 20 persoane.