CFR Călători: Unele trenuri ar putea avea întârzieri din cauza ninsorii şi a vântului puternic

Unele trenuri ar putea ajunge la destinaţii cu întârzieri sau ar putea fi anulate din cauza ninsorii şi a vântului puternic care se vor produce în majoritatea regiunilor ţării, până luni seara, informează, duminică, CFR Călători.

RomaniaTV.net
11 mart. 2012, 12:24
CFR Călători: Unele trenuri ar putea avea întârzieri din cauza ninsorii şi a vântului puternic

Reprezentanţii CFR Călători arată, într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, că în urma avertizării meteo de ninsori şi vânt puternic, pentru perioada 11 martie ora 14.00 – 12 martie ora 20.00, „în circulaţia trenurilor de călători pot interveni întârzieri sau anulări, în funcţie de evoluţia stării vremii”.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a precizat că, în urma avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, au fost activate comandamentele regionale de iarnă, care vor funcţiona în perioada în care sunt anunţate fenomene meteo nefavorabile.

„Dispeceratele funcţionează în dispozitiv complet, regionalele de cale ferată fiind dotate cu utilaje de intervenţie – drezine pantograf şi pluguri – necesare în orice situaţie de urgenţă. Personalul feroviar activat va interveni operativ, în funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, cu utilaje speciale pentru remedierea eventualelor deranjamente”, a precizat sursa citată.

Reprezentanţii CFR SA au precizat că în prezent circulaţia pe calea ferată se desfăşoară în condiţii normale. Comandamentele monitorizează circulaţia feroviară astfel încât, în caz de urgenţă, să se poată interveni cu utilajele pregătite pentru astfel de situaţii.

Pasagerii sunt sfătuiţi ca, în zilele în care este valabilă atenţionarea de vreme nefavorabilă, înaintea călătoriei să solicite informaţii despre eventuale modificări în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de duminică, ora 14.00, şi până luni, ora 20.00, în nordul, centrul şi estul ţării va ninge şi vântul va atinge viteze de până la 60 de kilometri pe oră, iar în celelate regiuni vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

La munte va ninge, iar vântul va atinge la rafală şi viteze de 70-80 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.