CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş 2-0 şi campioana se apropie la un punct de Craiova UPDATE

CFR Cluj a învins Gaz Metan Mediaş, scor 2-0, în play-off-ul Ligii I şi s-a apropiat la un punct de liderul Universitatea Craiova

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 16:15
CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş  2-0 şi campioana se apropie la un punct de Craiova UPDATE

UPDATE: Formaţia CFR Cluj a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Gaz Metan Mediaş, în etapa a VI-a a play-off-ului Ligii I. Clujenii s-au apropiat la un punct de liderul Universitatea Craiova.

Golurile au fost marcate de Deac ’39 (penalti) şi Djokovici ’49.

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu (Păun ’46), Djokovici (Hoban ’75) – Deac (Cestor ’84), Rondon (Omrani ’84), A. Joca (Chipciu ‘6). Antrenor: Dan Petrescu

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Drăghici (Dogaru ’83), Larie, Nielsen, Velisar – Droppa, Şt. Popa (Avram ’75) – Moura, N. Chamed, Trif (Ciocan ’62) – N. Cardoso. Antrenor: Dusan Uhrin

Cartonaşe galbene: Rondon ’51 / Larie ‘6, Droppa ’22, Chamed ’35

Cartonaş roşu: Boli ’80

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Eugen Gheorghe.

Arbitru de rezervă a fost Rareş George Vidican, iar observator de arbitri Zoltan Szekely.

În clasament, CFR Cluj are 40 de puncte, iar Universitatea Craiova are 41 de puncte.

Tehnicianul Dusan Uhrin a declarat, luni seară, că este mândru de jucătorii săi pentru evoluţia în meciul cu CFR Cluj, chiar dacă Gaz Metan a pierdut, scor 0-2.

„A fost important să vedem şi jucătorii care nu au evolua foarte mult. CFR nu a avut ocazii numeroase, dar a avut mai mult noroc. Important este că azi am trimis în teren jucători tineri şi au jucat bine contra campioanei României. Sunt mândru de ei. Vreau să muncesc la Gaz Metan şi sper să ajut cât mai mult”, a declarat Uhrin la Digisport.

CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 13 iulie 2020. Clujenii au pierdut poziția de lideri după egalul din etapa trecută cu Astra, iar acum trebuie să țină pasul cu noul lider, Universitatea Craiova, care a învins-o pe FCSB și s-a distanțat la patru puncte de ardeleni.

CFR Cluj este, astfel, obligată să câștige disputa cu Gaz Metan, ultima echipă din play-off, fără victorie în cele șase meciuri jucate până acum. Oricum, trupa lui Dan Petrescu își poate pune speranțele în ultimul meci din acest play-off, care se va juca, foarte probabil, cu trofeul pe masă la Craiova.

Dacă va pierde meciul din Gruia, Gazul va avea șanse mici la un loc de Europa League.

LIVE VIDEO CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş, ora 20:30

Echipele de start: 

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovic – Deac, Rondon, A. Joca
Rezerve: Hindrich, Cestor, Susic, Hoban, Chipciu, A. Păun, Petrila, Costache, Omrani
Absenţi: Golofca (accidentat)
Antrenor: Dan Petrescu

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Drăghici, Larie, Nielsen, Velisar – Droppa, Şt. Popa – Moura, N. Chamed, Trif – N. Cardoso
Rezerve: A. Popa, Ciocan, Avram, Dogaru, Nicula
Absenţi: Batista, Pleaşcă, Fofana, N. Roşu, Costea, Ely, Hora (contracte reziliate), M. Constantin, S. Buş (suspendaţi), Diakota (accidentat)
Antrenor: Dusan Uhrin

 Fără ”starurile” Buş şi Marius Constantin şi cu numeroase probleme în interiorul clubului, Gaz Metan Mediaş pare condamnată în faţa campioanei CFR Cluj, echipă obligată să câştige partida de luni.

CFR este mare favorită la câştigarea acestui meci, iar casele de pariuri par de acord cu acest lucru. Clujenii au o cotă de 1.16 / 1.18 la victorie, semn că o remiză sau un succes al echipei medieşene ar fi un adevărat miracol.

Într-un meci amical disputat înainte de startul sezonului după pandemie, CFR Cluj a distrus-o pe Gaz Metan, scor 6-1. Dacă la Mediaş lucrurile au fost dificile pentru campioni (două remize la zero în februarie şi martie), pe teren propriu, în septembrie, CFR a trecut uşor de Gaz Metan, scor 3-0.

Ultima victorie a medieşenilor în Gruia s-a petrecut acum 9 ani, când Gaz câştiga cu scorul de 2-0, prin golurile lui Ciprian Petre şi Zoran Markovic.

”Va fi un meci foarte greu, la fel ca toate din play-off, mai ales că în ultimele două meciuri nu am reuşit să câştigăm. Sperăm să spargem gheaţa acum şi să avem prima victorie după două meciuri. Au jucat foarte bine (n.r. – cu U Craiova). Şi cu FCSB au făcut 2-2 în deplasare. Şi cu Craiova eu zic că meritau victoria. Mai ales pe final, în zece jucători, au avut două ocazii mari. E clar că nu trebuia să piardă. Şi îmi dau seama că şi la meciul cu noi vor da tot ce au mai bun pentru că sunt jucători care poate nu au jucat prea mult şi vor să demonstreze. Sigur vor avea un spirit extraordinar şi ei n-au ce să piardă la meciul ăsta. Sunt multe motive din cauza cărora noi suntem acum pe locul doi. E clar că această pandemie nu ne-a priit în opinia mea. Chiar dacă am muncit foarte mult, noi nu suntem la maximum, cum am fost înainte de pandemie şi acest lucru s-a văzut şi la meciuri. Cu toate astea eu cred că meritam mai mult în ultimele două meciuri” a mărturisit Dan Petrescu înainte de acest meci.