Meciul toamnei, la Cluj. Reprezentaţie de gală, cu Manchester United, în Liga Campionilor

Manchester United şi CFR Cluj sunt printre cele mai agresive formaţii din actualul sezon al Ligii Campionilor. "Diavolii" au comis cele mai multe faulturi, iar ardelenii se află pe locul 3 între cele 16 echipe din grupe. Cele două formaţii, care au câştigat meciurile din prima etapă a grupei H, se întâlnesc marţi, de la ora 21.45, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, din Cluj Napoca.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 05:55
Meciul toamnei, la Cluj. Reprezentaţie de gală, cu Manchester United, în Liga Campionilor

Pentru al doilea an consecutiv, Manchester United, campioana Europei din 2009, a venit să joace în România unul dintre meciurile sale din grupele Champions League. Dacă în 2012 Sir Alex Ferguson şi-a dus elevii pe Arena Naţională, din Bucureşti, pentru confruntarea cu Oţelul Galaţi, de această dată „diavolii” au aterizat direct în inima Ardealului, la Cluj, unde vor juca a doua partidă din cadrul grupei H.

Deşi a anunţat că va veni în România cu cea mai bună echipă, managerul lui United a lăsat totuşi în Anglia cinci jucători cunoscuţi: Ryan Giggs (38 ani), Paul Scholes (37 ani), Nemanja Vidic, Antonio Valencia (27 ani) şi Michael Carrick (31 ani), ultimii trei nefiiind refăcuţi complet, în urma unor accidentări. Oricum, lotul deplasat de Alex Ferguson la Cluj este unul care cuprinde piesele grele, Rooney, Van Persie şi Nani. Dealtfel, sunt prezenţi în România De Gea, Lindegaard (portari), Buttner, Evans, Evra, Ferdinand, M. Keane, Rafael, Wootton (fundaşi), Anderson, Cleverley, Fletcher, Lingard, Nani, Powell, Tunnicliffe (mijlocaşi), Javier Hernandez, Kagawa, Rooney, Van Persie şi Welbeck (atacanţi).

În acest context, partida CFR Cluj – Manchester United pare una dezechilibrată, cota ardelenilor la victorie fiind 5,00, în timp ce englezii au 1,70. Într-un plan mai larg, prin prisma victoriei de la Braga (scor 2-0), bookmakerii îi văd totuşi în primăvara europeană, cotându-i cu a treia şansă la calificare, după Manchester United (1,01) şi Galatasary (2,10). CFR are cota 2,50, iar Sporting Braga 3,40.

Pentru meciul de miercuri seara, din Gruia, cu cele mai mari şanse de a marca este cotat Robin Van Persie (1,90), urmat îndeaproape de Javier Hernandez şi Wayne Rooney (ambii cota 2.10). De la CFR, cei mai bine cotaţi să marcheze contra lui Manchester United sunt Moudou Sougou (cota 3,75), Pantelis Kapetanos şi Rafael Bastos (ambii au cota 4).

CFR Cluj şi Manchester United sunt cele mai agresive formaţii dintre cele 16 prezente în grupele Ligii Campionilor, „diavolii” comiţând cele mai multe faulturi în prima etapă, cu Galatasaray, nu mai puţin de 22. În ceea ce-i priveşte pe clujeni, aceştia se află pe locul 3 în această ierarhie, cu 20 de faulturi. În schimb, portarul nostru, Mario Felgueiras, este primul din Europa după meciurile primei runde din Champions League, el opunându-se la 10 dintre şuturile celor de la Sporting Braga.

CFR-ul se află la a treia campanie în grupele Champions League şi de fiecare dată a câştigat meciul de deschidere. Din păcate, în precedentele două campanii aceea a rămas şi singura victorie, ei înregistrând în continuare un egal şi patru înfrângeri.

Meciul dintre CFR Cluj şi Manchester United va avea loc în această seară, de la ora 21:45, va fi transmis în direct de DigiSport 1, DolceSport 1, TVR 1 şi va putea fi urmărit în format LIVE TXT pe ROMÂNIATV.NET.