CFR Cluj a condus, dar a pierdut. Manchester United a învins-o cu 2-1, în Liga Campionilor

CFR Cluj a pierdut cu 1-2 meciul jucat pe teren propriu cu Manchester United, în etapa a doua din grupa H a Ligii Campionilor. În celălalt meci al grupei, Galatasaray - Sporting Braga 0-2.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 16:59
CFR Cluj a condus, dar a pierdut. Manchester United a învins-o cu 2-1, în Liga Campionilor

CFR Cluj a sperat până în ultima clipă că îi poate smulge măcar un punct marelui Manchester United. Preţ de un sfert de oră oamenii lui Ioan Andone au crezut chiar că pot învinge titratul adversar, în rândurile cărora se aflau foşti campioni ai Europei, la nivelul cluburilor, precum Wayne Ronney, Nani sau Rio Ferdinand.

15 minute a durat avantajul ardelenilor pe tabela de marcaj, golul marcat de Pantelis Kapetanos, în minutul 14, fiind rodul unei frenezii pe care echipele noastre o au doar când întâlnesc marile nume ale fotbalului.

Clujul a pasat, a atacat şi a crezut în şansa sa, chiar dacă diferenţa de valoare era evidentă la nivelul gazonului. Frustrarea campioanei noastre trebuie să fi fost cu atât mai mare, cu cât egalarea a venit în urma unei faze destul de curioase. În minutul 29, o centrare a lui Rooney, din lovitură liberă, a fost reluată cu umărul spre poarta noastră, de Van Persie, mingea a căpătat o traiectorie foarte înaltă şi l-a depăşit pe Felgueiras, ieşit câţiva metri în faţa liniei porţii. Manchester a dominat apoi autoritar şi nu şi-a oprit presiunea până nu a trecut în avantaj pe tabelă. A făcut-o tot prin Van Persie, care a reuşit un gol superb, tot din pasa lui Rooney (min. 49). Apoi, trupa lui Alex Ferguson a reuşit practic să îngheţe jocul, însă ardelenii au fost pe punctul să dea lovitura în prelungiri, însă portarul De Gea s-a opus cu un reflex senzaţional la lovitura de cap a lui Bastos.

Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea lui Manchester United, iar cum în celălalt meci al grupei Braga a câştigat pe terenul lui Galatasaray, cu 2-0, ardelenii sunt pe locul 2 în grupa H.

Clasament grupa H: 1. Manchester United – 6 p; 2. CFR Cluj – 3 p (golaveraj 3-2); 3. Braga – 3 p (golaveraj 2-2); 4. Galatasaray – 0 p.

CFR Cluj va juca următorul meci în Liga Campionilor pe 23 octombrie, la Galatasaray Istanbul.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul partidei. CFR Cluj – Manchester United 1-2.

Min. 90+2 Ocazie uriaşă a CFR-ului. Bastos a reluat cu capul, dar De Gea a respins cu un reflex senzaţional, de lângă bară!

Min. 86 Rio Ferdinand primeşte primul cartonaş galben al meciului. El l-a faultat pe Bastos, însă departe de poarta lui De Gea.

Min. 81 Andone forţează egalarea. A intrat Nicoară, în locul lui Aguirregaray.

Min. 77 Prima schimbare la United: Wootton i-a luat locul lui Evans.

Min. 72 Şansă de gol pentru Manchester, dar mingea trimisă de Rooney, în faţa porţii noastre, la 6 metri, nu este ajunsă de Van Persie.

Min. 69 Clujenii au în continuare iniţiativa, dar Manchester ţine jocul departe de poarta lui De Gea. În schimb, acţiunile ofensive ale lui Manchester s-au împuţinat vizibil.

Min. 61 A doua schimbare la CFR Cluj. În locul marcatorului, Kapetanos, a intrat Saşa Bjelanovic.

Min. 55 CFR Cluj a ieşit mai mult la joc şi a obţinut trei cornere consecutive. Cadu a avut o bună ocazie, dar mingea trimisă de acesta cu capul a fost respinsă de sub transversală de De Gea, portarul lui United.

Min. 49 GOL Manchester! Robin Van Persie a avut o execuţie impecabilă, de atacant de mare clasă, agăţând în aer centrarea lui Rooney şi trimiţând mingea pe lângă Felgueiras, în plasă. CFR Cluj – Manchester United 1-2!

Min. 48 Anderson reia mult peste poarta noastră, la o fază ce a urmat unui corner.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+2 Finalul primei reprize, CFR Cluj – Manchester United 1-1.

Min. 45+1 Şut Rooney, din lovitură liberă, pe centrul porţii, Felgueiras reţine.

Min. 44 Manchester are o nouă ocazie. Rooney a reluat înşelător cu capul, de la semi-înălţime, dar mingea a trecut pe lângă poarta noastră.

Min. 41 Manchester domină autoritar şi cea mai mare parte din timp mingea stă în terenul nostru.

Min. 36 Posesie zdrobitoare a englezilor până în acest moment, 70%.

Min. 35 Ocazie mare a lui Manchester. Van Persie ajunge în poziţie de unu-la-unu cu Felgueiras, dar şutează în portarul nostru!

În celălalt meci al grupei H, Sporting Braga conduce cu 1-0 pe terenul lui Galatasaray, prin golul marcat de Micael, în minutul 27.

Min. 32 Oaspeţii au şansa de a trece în avantaj, dar şutul pe jos al lui „Chicharito” Hernandez a fost prins de Felgueiras.

Min. 29 GOL Manchester! Wayne Rooney a centrat în careu, din lovitură liberă, iar Van Persie a reluat cu umărul peste Felgueiras, surprins ieşit câţiva metri în faţa liniei porţii. CFR – Manchester United 1-1!

Min. 24 Pierdere importantă pentru CFR Cluj. Moudou Sougou, accidentat, este înlocuit cu Luis Alberto.

Min. 22 Este rândul lui Van Persie să ne dea emoţii. Olandezul a ratat însă ţinta, iar balonul a trecut pe lângă bara din dreapta lui Felgueiras.

Min. 20 Un nou şut al „diavolilor”, la poarta noastră. Brazilianul Anderson trage şi de această dată pe lângă poartă.

Min. 19 Jocul se mută la poarta CFR-ului, dar şutul lui Rooney, de la 22 de metri, este respins în corner de Felgueiras.

Min. 16 Clujenii rămân în ofensivă. Uruguayanul Aguirregaray încearcă să reia spre poarta lui De Gea, din unghi, dar mingea trece pe lângă bară.

Min. 14 GOOOOL CFR Cluj! Contraatac de excepţie al ardelenilor, purtat pe partea dreaptă. Centrarea lui Moudou Sougou, pe jos, a fost reluată în poartă, din centrul careului, de Pantelis Kapetanos! CFR Cluj – Manchester United 1-0!

Min. 10 Primul şut al lui Manchester United. Mingea trimisă de Anderson, din marginea careului de 16 metri, trece destul de departe de poarta lui Felgueiras.

Min. 7 O nouă acţiune a gazdelor este finalizată cu şut de Moudou Sougou, dar mingea este blocată de Rio Ferdinand. CFR-ul are un început excelent de partidă.

Min. 4 Clujenii au prima acţiune a partidei. Mingea trimisă din corner de Bastos este reluată cu capul pe lângă poartă, de Ionuţ Rada.

Min. 1 A început partida CFR Cluj – Manchester United!

Componenţa formaţiilor:

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Rada, Sepsi – Aguirregaray, G. Mureşan – Sougou, Bastos, Camora – Kapetanos.

Manchester United: De Gea – Rafael, Rio Ferdinand, Evans, Evra – Cleverley, Anderson, Fletcher, Rooney – Chicharito, Van Persie.