CFR introduce limitări de viteză din cauza caniculei. Află ce trenuri vor avea întârzieri

Trenurile de călători care circulă pe rutele Timişoara, Craiova, Bucureşti, Constanţa şi Galaţi vor înregistra, miercuri, întârzieri la destinaţie, cuprinse între 15 şi 20 de minute, în medie, după ce CFR a introdus limitări de viteză din cauza caniculei.

19 iun. 2013, 13:02
CFR introduce limitări de viteză din cauza caniculei. Află ce trenuri vor avea întârzieri

Potrivit unui comunicat al CFR, începând cu ora 12.00, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă s-a redus cu 20-40 km/h faţă de viteza normală. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Prin aplicarea acestei măsuri obligatorii în perioadele caniculare, se vor înregistra întârzieri la destinaţie în medie de 15-20 de minute/tren, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de până la 30-40 de minute/tren, se vor înregistra la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate.

CITEŞTE ŞI Peste 40 de bucureşteni au căzut în stradă, marţi, în a doua de zi de caniculă

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

Înainte de efectuarea călătoriei, compania recomandă publicului călător să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.