CFR SA: Nu sunt probleme în circulaţia trenurilor. Aproape o sută de localităţi din vestul ţării nu au curent electric

Pe întreaga reţea feroviară se circulă în condiţii de iarnă miercuri dimineaţa, însă fără probleme în circulaţia trenurilor, informează CFR SA. Pe de altă parte, potrivit reprezentanţilor E-Distribuţie Banat, aproximativ o sută de localităţi din judeţele Timiş, Caraş- Severin, Arad şi Hunedoara nu au curent electric de trei zile, din cauza vremii. În Timiş, aproximativ 30 de şcoli sunt în continuare închise.

RomaniaTV.net
19 dec. 2018, 06:27
CFR SA: Nu sunt probleme în circulaţia trenurilor. Aproape o sută de localităţi din vestul ţării nu au curent electric

UPDATE. Potrivit E-Distribuţie Banat, marţi seară, în judeţul Timiş erau nealimentate 25 de linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fiind afectate 36 de localităţi. În judeţul Caraş Severin erau nealimentate 20 de linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fiind afectate 24 de localităţi.

De asemenea, în judeţul Arad, erau nealimentate 8 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fiind afectate 15 localităţi, iar în judeţul Hunedoara erau nealimentate 17 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fiind afectate 19 de localităţi.

În urma lucrărilor din timpul zilei, numărul clienţilor nealimentaţi a scăzut de la circa 34.000 la ora 16.00 la aproximativ 26.000, din care circa 16.000 în judetul Timiş, 4.500 în Caraş-Severin, 2.100 în Arad şi 3.300 în Hunedoara.

În judeţul Timş, din cauză că mai multe localităţi nu au fost încă alimentate cu energie electrică, aproximativ 30 de unităţi de învăţământ au rămas închise.

CFR SA: Nu sunt probleme în circulaţia trenurilor

În cursul zilei de marţi au fost redeschise secţiile Câineni – Valea Oltului, Valea Sadului – Strâmbuţa, Oraviţa – Anina şi Lunca Ilvei – Leşu Ilvei, unde s-a acţionat pentru deszăpezire şi remediere deranjamente la linia de contact.

„În acest moment nu mai sunt secţii de cale ferată închise, circulaţia feroviară fiind adaptata la condiţiile meteo”, precizează sursa citată.

Circulaţia mai multor trenuri de călători a fost afectată, duminică, în urma deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică din cauza condiţiilor meteorologice.