CGMB a RESPINS darea în plată a 1,5 hectare din Cartierul Francez către Constanda. Primăria Capitalei va avea conturile blocate de luni

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins, joi, darea în plată a unei suprafeţe de teren de 15.000 de metri pătraţi din Cartierul Francez al Capitalei către afaceristul Costel Constanda în schimbul a 115 milioane de euro. Este suma pe care Municipalitatea o datorează omului de afaceri ca urmare a unei decizii judecătoreşti definitive. Ca urmare a votului, edilul Gabriela Firea avertizează că Primăria Capitalei va avea conturile blocate începând din 3 august. 

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 08:18
CGMB a RESPINS darea în plată a 1,5 hectare din Cartierul Francez către Constanda. Primăria Capitalei va avea conturile blocate de luni

Edilul Capitalei acuză că PNL că a votat împotrivă, USR s-a abţinut, iar PMP că a lipsit „cu desăvârşire” de la vot.

„Nu le pasă că noi de săptămâna viitoare nu vom mai putea face nicio plată în beneficiul bucureştenilor. Au votat ori cu butonul abţinere, ori nu şi-au exercitat dreptul de vot, ori, cum este cazul grupului PMP, nu a participat la şedinţă. Culmea, chiar grupul PMP, aşa cum spuneam, urmaşii domnului Băsescu. Liderul grupului PNL, domnul Bujduveanu, a votat împotrivă.

Ca să ştie toată lumea ce face PNL-ul în municipiul Bucureşti. Vor vrea voturi. Voturi pentru ce? Voturi împotriva bucureştenilor. Iar consilierii generali USR s-au abţinut: Ivan Florin, Ana Ciceală, Cosmin Smighelschi, Alexandru Gâdiuţă, Florin Grigorescu. Grupul PSD a votat şi de asemenea doar cei prezenţi care au fost prezenţi din grupul ALDE pentru că am avut şi absenţe. PSD, ALDE au votat, PNL şi USR, nu, iar PMP a lipsit cu desărvârşire. Cam ăsta este respectul pe care îl arată consilierii generali bucureştenilor”, a declarat Firea după vot, conform News.ro.

Gabriela Firea ameninţă consilierii care nu vor să voteze proiectul de hotărâre în cazul Costanda: „Ne vor bloca conturile”

Primarul general Gabriela Firea a afirmat că Primăria Capitalei va avea conturile blocate în 3 august, dacă nu se rezolvă problema cu datoria pe care municipalitatea o are la familia Constanda.

Edilul Capitalei a afirmat că suma de 115 milioane de euro a fost eşalonată şi, înainte de debutul pandemiei, s-au achitat 20 de milioane de euro.

Alertă cu bombă la Primăria Capitalei! Pirotehniştii au fost chemaţi de urgenţă