Channel 5 şi „palatul lui Ceauşescu” stârnesc discuţii aprinse la Camera Deputaţilor

Postul britanic Channel 5 intenţionează să deschidă transmisia de la finala Europa League cu "palatul lui Ceauşescu", respectiv cu un film făcut marţi în Palatul Parlamentului, în urma unei scrisori în acest sens adresate conducerii Camerei şi care a generat divergenţe în Biroul permanent, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 18:37
Channel 5 şi „palatul lui Ceauşescu” stârnesc discuţii aprinse la Camera Deputaţilor

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor a figurat şi un memorandum intern referitor la o filmare în regim de gratuitate, solicitată de postul Channel 5 din Marea Britanie, şi care a determinat unele observaţii ale liderului deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

„Doamna preşedinte, eu am avut răbdarea să citesc scrisoarea acestora. V-aţi uitat pe ea? Din partea Canal 5 din Anglia. Deci, ei vin pentru finala Europa League. Vreau să vă spun, vă citesc în româneşte dacă îmi permiteţi, că suntem totuşi la limba română. Zice: Pentru a deschide transmisia noastră, am dori să filmăm prezentarea noastră principală la «palatul lui Ceauşescu», marţi 8 mai”, a intervenit Tăriceanu la acest punct al ordinii de zi.

El a sugerat ca postului britanic să i se comunice în primul rând să utilizeze denumirea instituţiei care îşi are sediul în această clădire – Parlamentul.

„Să utilizeze denumirea Palatului Parlamentului, aşa cum este ea stabilită potrivit prevederilor legale. Pot să filmeze la Muzeul de Istorie din Bucureşti, pot să filmeze la Ateneul Român, pot să filmeze în atâtea locuri istorice frumoase care sunt reprezentative! Şi eu le-aş face o scrisoare foarte politicoasă şi să le spunem: «Domn’e, duceţi-vă şi în alte locuri reprezentative!». Bucureştiul este chiar un oraş frumos din punct de vedere arhitectonic. Dacă o să luaţi nu lumea simplă care vine şi se uită şi se minunează că e mare, că principala calitate a acestei clădiri este că e mare, din punct de vedere arhitectonic este o concepţie total depăşită, pentru că, la sfârşitul secolului XX să faci o lucrare în stil neoclasic, nu s-a mai pomenit nicăieri”, a spus Tăriceanu.

Secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, a susţinut însă beneficiile pe care le-ar aduce realizarea acestui film.

„Vreau să vă spun că, indiferent ce se crede despre această clădire, aici intră într-un an cam 150.000 de străini, care vin în Bucureşti, vor să vină şi aici. Acum vor veni 40.000 de suporteri străini în Bucureşti în perioada respectivă. Se uită milioane, milioane de oameni la meciul acesta”, a explicat Barbu.

În final, s-a stabilit ca Tăriceanu şi Barbu să aibă o discuţie pentru a se pune de acord.

În urma acesteia, postului Channel 5 i s-a permis să realizeze filmarea, ceea ce s-a şi întâmplat marţi.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, are loc miercuri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională


loading...
Partenerii noștri