Cheagurile de sânge apărute după vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson pot fi prevenite. Ce soluţii au găsit cercetătorii

Oamenii de știință din Germania susțin că au găsit soluția pentru ca vaccinurile Astrazeneca și Johnson & Johnson să nu mai producă cheaguri de sânge.

26 mai 2021, 22:46
Cheagurile de sânge apărute după vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson pot fi prevenite. Ce soluţii au găsit cercetătorii

Rolf Marschalek, de la Universitatea Goethe, din Frankfurt, afirmă într-o lucrare științifică preluată de Financial Times, că problema vaccinurilor AstraZeneca şi Johnson&Johnson este că acestea duc proteina spike a virusului SARS-CoV-2 în nucleul celulelor. Soluția ar fi ca proteina spike să fie transportată în lichidul intracelular, spune cercetătorul.

De remarcat că vaccinurile ARN, Pfizer și Moderna conduc proteina spike a virusului direct în lichidul intracelular și de aceea nu se mai produc mutațiile care duc la apariția cheagurilor de sânge. De altfel, Financial Times mai scrie că Johnson&Johnson a luat deja legătura cu laboratorul condus de profesorul german pentru a implementa o soluție. Practic, trebuie să modifice secvența proteinei spike, astfel încât aceasta să nu se mai dividă și să ducă la alte mutații. „Susţinem cercetarea şi analiza continuă a acestui eveniment rar, pe măsură ce lucrăm cu experţi medicali şi cu autorităţile globale din domeniul sănătăţii. Aşteptăm cu nerăbdare să examinăm şi să facem cunoscute datele pe măsură ce acestea vor fi disponibile„, a comunicat Johnson&Johnson.

Citeşte şi Cheagurile de sânge apărute după administrarea vaccinului AstraZeneca au mai făcut o victimă. Un model britanic a murit în Cipru, după prima doză

La rândul său, profesorul Marschalek a declarat că a prezentat concluziile laboratorului său Institutului Paul-Ehrlich al guvernului german şi organismului consultativ al ţării privind vaccinarea şi imunizarea. „Au fost surprinşi de descoperirile noastre, pentru că nimeni nu se gândea la problema îmbinării” , a declarat acesta.

Citeşte şi Johnson & Johnson, apel disperat către rivalii vaccinurilor antiCOVID. Ce vrea compania să facă pentru a spulbera îngrijorările cu privire la cheagurile de sânge!