Chec cu dovleac copt! Rețeta genială a bunicii cu care nu vei da niciodată greș. Trebuie neapărat să o încerci

Este sezonul dovleacului, iar în această perioadă majoritatea gospodinelor pregătesc plăcintă cu dovleac sau dovleac copt, însă foarte puține știu cum să gătească chec pufos cu dovleac. Noi am descoperit o rețetă simplă și delicioasă pe care bunicile noastre o pregăteau atunci când eram mici și pe care trebuie neapărat să o încerci pentru că gustul este unic.

16 oct. 2023, 15:32
Chec cu dovleac copt! Rețeta genială a bunicii cu care nu vei da niciodată greș. Trebuie neapărat să o încerci
Chec cu dovleac copt! Rețeta genială a bunicii cu care nu vei da niciodată greș.

Chec cu dovleac copt! Rețeta genială a bunicii cu care nu vei da niciodată greș. Pe lângă faptul că arată senzațional și este extrem de parfumat, checul cu dovleac are un gust aparte și se face extrem de repede.

Citește și Rețetă de chec pufos cu lapte și cacao. Trucul pentru un miez moale și pufos, cu textură densă. Este o bunătate acest desert

Chec cu dovleac copt! Rețeta genială a bunicii cu care nu vei da niciodată greș

Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să pregătești această rețetă, tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de mai jos, iar la final vei obține cel mai delicios chec pe care l-au preparat și mâncat vreodată.

Îți garantăm că vei cuceri întreaga familie cu acest desert.

Ingrediente: 

  • 250 g piure dovleac copt;
  • 240 g faina;
  • 150 g zahar;
  • 1 ou mediu;
  • 65 g unt topit;
  • 100 ml lapte;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 6 g praf de copt
  • 15 g corn flakes (optional);
  • 1 varf sare.

Mod de preparare: 

Înainte de toate se taie dovleacul în felii și se pune în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Apoi, se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade celsius și se lasă până se înmoaie perfect.

Se scoate din cuptor și după ce s-a răcit puțin se extrage pulpa cu o lingură și se pasează până când devine un piure fin.

Pasul următor este să pui oul, zahărul vanilat într-un vas și să îl amesteci cu o lingură timp de 2-3 minute până când vei obține un amestec omogen. Peste compoziție trebuie să adaugi untul topit și răcit, piureul de dovleac rece și un vârf de sare și mixează totul până la omogenizare.

După care, cerne făina amestecată cu praful de copt și adaugă aluatul în trei tranșe maxim.

Adaugă laptele și amestecă totul bine, apoi pune corn flakes sfărâmați. La final, consistența aluatului trebuie să fie una densă.

După ce ai obținut aluatul potrivit, pune-l într-o formă tapetată și nivelează-i cu grijă suprafața. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 30-40 minute.

Atenție, înainte de a-l scoate din cuptor, ca să te asiguri că este gata trebuie să înțepi checul cu o scobitoare. Dacă iese curată, înseamnă că checul este gata, dacă nu, mai lasă-l încă cinci minute la cuptor și este perfect.

Citește și Rețeta de zacuscă a lui Radu Anton Roman. Trucul pe care ar trebui să îl știe orice gospodină, ca să iasă extrem de gustoasă