Chec cu dovleac copt și ciocolată. Un desert numai bun pentru vremea răcoroasă

Acest desert nu impresionează numai prin gustul și aroma deosebită, dar și prin culoarea portocalie-gălbuie, în ton cu toamna. Dovleacul, combinat cu bucățele de ciocolată, îți vor aduce un curcubeu pe cerul gurii.

17 oct. 2022, 17:01
Chec cu dovleac copt și ciocolată. Un desert numai bun pentru vremea răcoroasă

Acum că a venit toamna, e timpul să ne delectăm cu aroma deosebită a dovleacului. Acest desert merge foarte bine alături de o ceșcă de cafea sau ceai.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat

Ingrediente: 

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 g dovleac copt
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g ciocolată neagră (picături)
  • 1 vârf de cuțit de sare

Citește și: Rețete de toamnă. Cum să faci cea mai bună plăcintă cu dovleac. Un desert parfumat și colorat care te va duce cu gândul la copilărie

Cum prepari checul cu dovleac copt

Trebuie să coaceți în prealabil dovleacul, pentru ca acesta să se răcească până la momentul incorporării în compoziția checului. Dovleacul se cîntărește copt și fără coajă.

Cuptorul se încălzește la 180 de grade și se pregătește o tavă pentru chec. Aceasta se unge cu ulei și se presară cu făină sau se tapetează cu hârtie de copt.

Pentru a obține compoziția, ouăle se mixează cu zahărul și sarea, până când aceasta crește în volum și capătă o culoare albicioasă. Se pune uleiul câte puțin și apoi 2/3 din dovleac și se mixează împreună.

Ce a rămas din dovleac se taie cubulețe și se adaugă la final. Aceste bucăți vor rămâne întrgi și vor da un aspect frumos atunci când checul va fi feliat.

Se încorporează făina și praful de copt și se amestecă cu o spatulă până când aluatul se omogenizează. La final puneți cubulețele de dovleac și ciocolata. După ce ați amestecat totul, turnați compoziția obținută în tavă.

Tava se dă la cuptororul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Este recomandat să testați checul cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt în interior.

După coacere, desertul se scoate pe un grătar și se așteaptă ca acesta să se răcească pentru a putea fi tăiat.

Citește și: Rețetă de prăjitură pufoasă cu mere și scorțișoară. Iată cum să o prepari la tine acasă