Chec pufos cu lămâie. Reţeta simplă pentru un desert de să te lingi pe degete. Ingredientul secret care schimbă tot gustul

Checul pufos este o prăjitură delicioasă și fină, ideală pentru a începe ziua cu un impuls de energie. Avem două variante la fel de delicioase.

08 feb. 2022, 12:40
Chec pufos cu lămâie. Reţeta simplă pentru un desert de să te lingi pe degete. Ingredientul secret care schimbă tot gustul

Chec pufos cu lamaie. 

Ingrediente Chec pufos cu lamaie

10 ouă,

o cană de zahăr,

o cană şi jumătate de făină,

5 linguri de ulei,

zeama şi coaja de la o lămâie,

5 linguri de cacao,

un praf de sare,

un pliculeţ de zahăr vanilinat

Mod de preparare Chec pufos cu lamaie

Se separă cu grijă gălbenuşurile de albuşuri. Se adaugă praful de sare peste albuşuri şi se mixează până rezultă o spumă omogenă. Se adaugă treptat zahărul şi se amestecă până ce compoziţia devine tare şi nu cade de pe paletele mixerului.
Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, cu grijă să nu se taie, adaugându-se şi zeama de lămâie, şi se încorporează în albuşuri.
Se adaugă apoi făina, în ploaie, să nu facă mici cocoloaşe, şi se amestecă încet cu o lingură de lemn, de jos în sus, adăugându-se apoi coaja de lămâie şi zahărul vanilinat.

CHEC PUFOS. Ingredientul banal care schimbă tot pe care doar unii chefi îl folosesc

Tăvile de chec se tapetează cu hârtie de copt, specială pentru prăjituri, sau se ung cu unt/ulei, şi se pune în ele 2/3 din compoziţie. În restul de 1/3 se încorporează cacaoa, se pune apoi in tavă. Pentru un aspect frumos, se omogenizează cele două părţi, mişcând cu o furculiţă, în sens circular. Se dă la cuptorul încins în prealabil, şi se coace la foc potrivit. Se tapetează apoi cu zahăr praf.
Observaţii
– este recomandat să cerneţi făina înainte de utilizare, pentru a evita bulele de aer ce fac prajitura să nu crească bine!
– Din compoziţia respectivă ies 3 checuri

Incearca si aceasta reteta video

Chec pufos cu iaurt. 

Această rețetă de chec cu iaurt, cu măsurile „cupei de iaurt”, este probabil una dintre cele mai ușoare și populare rețete de chec din lume.

Este o rețetă foarte simplă și ușor de reținut, deoarece nu trebuie decât să vă amintiți 1, 2, 3 cu măsurătorile în ordinea corectă: 1 măsură de iaurt, 1 măsură de ulei de măsline/floarea-soarelui, 2 măsuri de zahăr, 3 măsuri de făină. Cred că ceea ce este foarte ușor în acest caz este că nu trebuie să cântăriți sau să vă întrebați la ce tip de măsură se referă rețeta sau câte grame sunt în ingrediente.

Cum să faci cea mai bună negresă. Doar aşa îţi iese blatul pufos

Dacă nu ați făcut niciodată acest chec de iaurt, trebuie să-l încercați, deoarece este foarte ușor și întreaga familie se va bucura de el.

Ingrediente:

1 iaurt

1 măsură (cu paharul de iaurt) de ulei de floarea soarelui

2 măsuri (cu paharul de iaurt) de zahăr

3 măsuri (cu paharul de iaurt) de făină

3 ouă

1 plic (16g) praf de copt

Unt sau margarină pentru a unge tigaia

Chec pufos cu iaurt – Mod de preparare
Baza acestei rețete este de a măsura paharul de iaurt, ceea ce face pregătirea ingredientelor mult mai ușor. Idealul este să folosiți iaurt de lămâie, deoarece îi conferă o aromă specială, dar dacă nu aveți, am putea folosi unul natural și să punem coajă de lămâie pentru a adăuga o anumită aromă checului.

Încălzim cuptorul la 180ºC.

Punem iaurtul într-un castron și folosim paharul ca măsură. Bateți ouăle cu zahărul, apoi adăugați praful de copt cu făina și uleiul. Vom folosi mixerul electric, bătând după fiecare adăugare a unui ingredient.

Când avem un aluat omogen și fin, îl turnăm într-o tavă pe care o vom unge cu unt și o vom presărată cu făină, astfel încât să fie ușor să mulăm checul mai târziu.

Coacem timp de 30-35 de minute la 180 ° C, sau până când vedem că vârful unui cuțit/unei scobitori iese curat atunci când punem în centrul checului.

Se scoate, se lasă să se răcească și serviți.