Cheesecake CREMOS cu pepene galben FĂRĂ COACERE. Desertul super-aromat, cu textură fină, care se prepară în doi timpi şi trei mişcări

Dacă îți place aroma pepenelui galben, atunci cu siguranță vei adora cheesecake-ul obţinut pe baza acestui fruct. Iar dacă îţi mai spunem şi că nu necesită nici coacere, nici mult timp petrecut în bucătărie, nici talent de chef, atunci chiar nu mai ai niciun motiv să nu încerci să-l prepari chiar tu.

26 iun. 2022, 10:33
Cheesecake CREMOS cu pepene galben FĂRĂ COACERE. Desertul super-aromat, cu textură fină, care se prepară în doi timpi şi trei mişcări

Cheesecake pepene galben. Desertul se prepară uşor, iar dacă respecţi întocmai reţeta, vei obţine un cheesecake cu o textură extrem de fină, cremoasă, care se topeşte în gură. Prepararea nu durează mai mult de 20 de minute, dar, ulterior, va trebui să aştepţi încă aproximativ patru ore până să-l poţi consuma sau servi.

Cheesecake cu pepene galben, ingrediente necesare

Pentru bază

  • 200 g biscuiţi digestivi
  • 100 g unt
  • 1 lingură de miere
  • coajă de lămâie rasă

Pentru umplutură

  • 500 g mascarpone
  • 200 g smântână îndulcită
  • 100 g zahăr tos
  • 10 g foaie de gelatină
  • 3 linguri de lapte
  • 200 g pepene galben

Pentru decor

Aproximativ 300 g pepene galben feliat

Citeste si Îngheţată de casă cu mascarpone şi fulgi de ciocolată. Reţeta pe care e musai să o încerci vara asta

Cum prepari cheesecake-ul cu pepene galben

Pentru a pregăti cheesecake-ul cu pepene galben, începe cu baza de prăjiturii. Pentru început, topeşte untul (eventual în cuptorul cu microunde), apoi lasă-l să se răcească. Cât timp se răceşte, unge cu unt o formă rotundă cu diametrul de 22 cm, iar pe fund pune hârtie de copt. Zdrobeşte bine biscuiții până ajung să aibă o consistenţă nisipoasă.

Dacă s-a răcit untul, amestecă-l cu mierea de albine, coaja rasă de lămâie şi biscuiţii zdrobiţi. Amestecă totul foarte rapid. Transferă compoziţia în formă, nivelează cu dosul unei linguri și pune-o la frigider cât timp prepari şi restul compoziţiei.

Urmează pregătirea cremei. Înmoaie foile de gelatină în apă rece pentru aproximativ 10 minute. Taie 200 g pepene galben în bucăți mici și lasă-le deoparte.

Bate smântâna rece cu un mixer electric până se întărește.

Într-un castron separat, amestecă mascarpone cu zahărul.

Încălzeşte trei linguri de lapte într-o cratiță pe foc. Opreşte focul și adaugă foile de gelatină, amestecând bine pentru a le dizolva complet.

Adaugă smântâna în amestecul de mascarpone și amestecă bine. Adaugă, apoi, şi gelatina dizolvată, având grijă să nu se fi răcit prea mult, altfel se vor forma cocoloaşe.

La sfârșit, adaugă bucăţile de pepene galben şi amestecă totul bine.

Toarnă compoziţia peste baza de biscuiți și dă cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin patru ore.

După scurgerea celor patru ore, poţi decora cheesecake-ul cu câteva bucăţi de pepene tăiate subţire.

Se păstrează la frigider.

Citeste si Supă de ceapă cu brânză gratinată. Cum se prepară reţeta franţuzească