Îngheţată de casă cu mascarpone şi fulgi de ciocolată. Reţeta pe care e musai să o încerci vara asta

Nimic nu se compară cu o îngheţată delicioasă într-o zi toridă de vară. Vă propunem o reţetă simplă, pe care orice gospodină o poate prepara acasă.

25 iun. 2022, 19:00
Îngheţată de casă cu mascarpone şi fulgi de ciocolată. Reţeta pe care e musai să o încerci vara asta

Îngheţată de casă cu mascarpone şi fulgi de ciocolată.  Te vei îndrăgosti de această îngheţată, mai ales că se prepară foarte uşor.

Îngheţată de casă cu mascarpone şi fulgi de ciocolată. Reţeta pas cu pas

Citeşte şi Îngheţată de mici, reţeta la care nu te-ai fi gândit niciodată. A fost inventată de un celebru bucătar de la Chefi la Cuţite

Pentru preparare aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 250 de grame de mascarpone, 700 de grame de smântână pentru frișcă, 100 de grame de zahăr, 100 de grame de ciocolată neagră.

Mod de preparare

Înainte să vă apucaţi de gătit, scoateţi brânza mascarpone din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Apoi, totul este foarte simplu.

Pune brânza de mascarpone într-un vas, adăugăm 50 de grame de zahăr şi amestecâm bine. Restul de zahăr îl folosim pentru frişcă.

Preparăm frişca, după care o amestecăm brânza de mascarpone şi punem compoziţia în maşina de făcut îngheţată. Când maşina şi-a făcut treaba, scoatem îngheţata şi o punem într-un bol. Adăugăm fulgii de ciocolată şi amestecăm.

O mai băgăm câteva minute în congelator pentru a se mai întări.

Asta e tot, poftă bună!

Îngheţată de casă cremoasă. Greşeli de evitat dacă vrei să obţii o textură fină

Citeşte şi Cum să faci spumă de căpşuni folosind doar trei ingrediente. E delicioasă şi se prepară foarte rapid

Dacă ai mai încercat până acum să faci îngheţată de casă, iar rezultatul nu a fost cel dorit, probabil că ai făcut două dintre greşelile cel mai des întâlnite care compromit produsul final.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care majoritatea gospodinelor le fac este aceea de a pune amestecul direct la congelator. Pentru rezultate optime, este necesar ca amestecul să stea la frigider peste noapte. În această etapă, grăsimea se cristalizează, iar moleculele de grăsime se vor lipi, capturând astfel bule de aer, ceea ce va face textura înghețatei mai fină.

De asemenea, o altă condiţie pentru obţinerea unei texturi fine şi cremoase este mixarea temeinică a ingredientelor. Maşinile de îngheţată sunt ideale pentru mixarea perfectă a ingredientelor. Dacă nu ai, însă, o astfel de ustensilă, foloseşte un mixer.