Chef Joseph Hadad te învață ce să gătești cu pâinea uscată rămasă de la masa de Paște

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva rețete delicioase pe care trebuie să le încerci, în caz că ți-a rămas multă pâine de la Paște.
Alina Costache
05 mai 2024, 23:26
Chef Joseph Hadad te învață ce să gătești cu pâinea uscată rămasă de la masa de Paște
Chef Joseph Hadad te învață ce să faci cu pâinea uscată

În fiecare an de sărbători, românii pregătesc tot felul de preparate și obișnuiesc să cumpere mai mult decât este necesar. Foarte multe dintre ele ajung, astfel, la gunoi, fiind extrem de multă risipă alimentară, Chef Joseph Hadad a oferit câteva idei pe care trebuie să le pui neapărat în practică dacă ți-a rămas prea multă pâine de la masa de Paște.

„Se apropie o serie de mese îmbelșugate pentru care, cu siguranță, veți cumpăra multă pâine. Și, uneori, este posibil ca din această pâine, să și rămână destul de multă. Ce facem cu ea, că parcă nu ne mai place uscată? V-am pregătit în cele ce urmează o serie de idei de refolosire a pâinii, ca să nu o aruncați.

Primul pas, cât este încă proaspătă, este să o congelați. Iar cea mai bună variantă este să o congelați feliată, astfel încât să scoateți câte o felie, două, atunci când aveți nevoie. Și chiar dacă a apucat să se învechească, tot o puteți congela pentru a o folosi mai târziu în celelalte variante despre care vă voi vorbi.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Trucul care te învață să gătești corect broccoli. Chef Joseph Hadad dezvăluie secretele sale

O sugestie extraordinară pe care o oferă Joseph Hadad este transformarea pâinii uscate în pesmet, ori chiar în crutoane, în cazul în care pentru următoarele zile îți propui să introduci în meniul tău o supă sau o ciorbă delicioasă.

„Primele două modalități la îndemâna oricui de a folosi pâinea veche sunt de a o transforma în crutoane sau în pesmet. Pentru crutoane puteți să o tăiați cubulețe și să le folosiți pe loc sau să le puneți la congelator. Iar pentru un gust mai complex, puteți să le trageți în tigaie cu puțin ulei de măsline și ceva condimente sau ierburi aromatice. Iar pentru pesmet, este suficient să puneți pâine bine uscată într-un robot și să o măcinați până devine o făină mai grunjoasă.

Pentru bruschette pâinea proaspătă se mai coace puțin, pe tigaie sau grătar ca să devină crocantă. Dar dacă pâinea voastră deja s-a uscat, este cu atât mai simplu. Așa că nu ezitați să faceți cu feliile rămase de la sărbători bruschette oricât de creative vreți sau clasicele stropite cu ulei de măsline și frecate cu usturoi și/sau bucăți de roșii peste care să adăugați fie alte roșii, fie diverse topping-uri.”, a mai spus acesta.

Citește și: Secretul lui Chef Joseph Hadad pentru un spanac extrem de cremos și delicios: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”

Dacă îți dorești ceva mai complex, celebrul bucătar chef îți oferă câteva delicatese, care au ca ingredient de bază pâinea.

„Bucătăriile lumii au avut grijă să nu arunce pâinea veche, ci să o refolosească, creând astfel feluri de mâncare ce au devenit celebre. Deci vă recomand să profitați de ele, fie că vorbim de salata fatoush, din Orientul Mijlociu, care refolosește lipia uscată, sau de salata italiană panzanella, în care se pun bucăți de pâine uscată pe post de crutoane consistente, sau supa rece gazpacho, din Spania, care este îngroșată cu pâine uscată, și chiar feliile de baghetă uscate, cu brânză pusă la gratinat, pe care le punem deasupra bolurilor cu supă de ceapă franțuzească.

Puteți folosi bucățile de pâine uscată într-un quiche reinterpretat. Amestecați smântână cu ouă bătute și ce fel de brânză vreți, eventual și alte ingrediente, după plac, cum ar fi somon afumat, ciuperci, sparanghel, etc, și turnați într-o tavă unsă (cu unt sau ulei) în care ați împrăștiat bucățile de pâine. Dați la cuptor până se încheagă crema.”, mai spune chef Joseph Hadad.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant loc”. Ce se întâmplă, de fapt, acolo
Capital.ro
SIMONA HALEP a aflat adevărul. NIMENI nu i-a spus asta până astăzi: Știi că vei dezamăgi
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se oferă un nou sprijin financiar în 2024. Sunt în joc 2.500.000 lei
Adevarul
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. „Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost prins suspectul în cazul uciderii Mariei, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Autoritățile l-au reținut pe unchiul acesteia
Capital.ro
Noua regulă pentru cei care au TELEFOANE MOBILE. A intrat în vigoare pe 29 APRILIE
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cum arată avocata de 60 de ani care ar putea câștiga Miss Universe Argentina. "Nu s-a mai văzut așa ceva!" - FOTO
substantial.ro
Tragedie în Codăești: Tineri îndrăgostiți pier pier viața într-un accident rutier cu doar câteva zile înainte de nuntă
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'