Secretul lui Chef Joseph Hadad pentru un spanac extrem de cremos și delicios: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”

Chef Jospeh Hadad a dezvăluit câteva trucuri care te vor ajuta să gătești cea mai bună mâncare de spanac. Ingredientul neobișnuit folosit de celebrul bucătar.

16 apr. 2024, 18:38
Secretul lui Chef Joseph Hadad pentru un spanac extrem de cremos și delicios: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”
Cum prepari cea mai delicioasă mâncare de spanac

Cum să faci cea mai bună mâncare de spanac. Această legumă are beneficii uimitoare pentru sănătate și fie că e gătit proaspăt, ori congelat, acesta trebuie să facă parte din meniul oricui în mod constant. Dacă îți dorești o mâncare deosevită, chef Joseph Hadad vine cu sfaturi prețioase în acest sens. Acesta spune că brânzetueile pot îmbogăți gusutul spanacului.

„(…)Putem să îl îmbunătățim constant, să îi dăm noi valențe, unele chiar surpinzătoare. Dar să începem cu cele mai clasice, cum ar fi brânzeturile, pentru că spanacul se potrivește foarte bine cu ele și adesea sunt adăugate în compozițiile de piureuri ale acestor frunze. Spanacul blanșat sau sotat se amestecă cu smântână de gătit și se mai gătește puțin, pentru ca la final să adăugați parmezanul ras fin, care să se topească în compoziție, fiind ca un liant gustos. 

Puteți completa aromele cu zeamă de lămâie și nucșoară rasă sau cu fulgi de ardei iute și pulbere de usturoi uscat. O altă versiune de brânză care poate fi adăugată la spanacul sotat o reprezintă crema de brânză, ca o notă finală, după ce spanacul s-a gătit. Îi dă cremozitate și un gust delicat”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Clătite cu tofu și spanac. Rețeta pe care neapărat trebuie să o faci în post. Se prepară repede și este foarte gustoasă

Un alt ingredient care îi poate oferi o cremozitate perfectă spanacului este și laptele de cocos, care poate fi adăugat în locul smântânii de gătit.

„Laptele de cocos este o altă adăugare interesantă la piureul de spanac. Înlocuiți smântâna lichidă sau laptele din prepararea soteului de spanac cu lapte/ smântână de cocos pentru o versiune exotică. De asemenea, dacă vreți să aveți un spanac picant, iuțeala poate fi frumos echilibrată de acest ingredient, pe care îl puteți adăuga și la varianta de mai sus cu pastă de curry.”, a mai scris Joseph Hadad.

Citește și: Rețeta care îți va face seara mai frumoasă! Paste delicioase cu carne și spanac perfecte pentru o cină romantică

Celebrul chef spune că poți integra în mâncarea de spanac și untul de arahide, pentru o textură diferită și un gust extrem de cremos.

„Un alt ingredient care să dea cremozitate spanacului, la care poate că nu v-ați gândit niciodată că s-ar potrivi, este untul de arahide. Adăugați la sotarea spanacului ceapă tocată și câteva roșii tocate, pe care apoi le „legați” cu câteva linguri de unt de arahide, pentru o aromă umami interesantă.

Și pentru „lovitura” de gust finală am lăsat trufele care, surprinzător, se potrivesc foarte bine cu spanacul. Fie că amestecați ulei de trufe cu smântâna de gătit, fie că presărați ulei de trufe după sotare sau că puneți un cub de unt cu trufe în tigaie când mâncarea este gata, toate vor da o aromă selectă spanacului, pe care o puteți foarte bine combina și cu brânza adăugată, fie ea cremă de brânză sau parmezan”, mai spune el.