Trucul care te învață să gătești corect broccoli. Chef Joseph Hadad dezvăluie secretele sale

Broccoli este o legumă simplă de gătit, dar mulți oameni încă nu au descoperit modalitatea corectă de a-l face, pentru a avea un gust delicios.

17 apr. 2024, 09:03
Trucul care te învață să gătești corect broccoli. Chef Joseph Hadad dezvăluie secretele sale

Broccoli este o legumă căutată, însă mulți oameni nu știu cum să o gătească perfect, iar asta o poate duce la un gust mai puțin plăcut.

Când vine vorba de introdus în rețete, gospodinele sunt reticente, din cauza faptului că, dacă nu este gătit corect, broccoli își pierde aroma. Dacă îți dorești să-l introduci în alimentație, trebuie să ții cont de faptul că există mai multe moduri prin care îl poți prepara.

Cum gătești corect broccoli

Regula de bază ține de fierbere, spune Joseph Hadad, chef. Ce trebuie să faci după acest pas: „Să începem cu metodele de gătire. Sigur că se fierbe. Poate că aici greșesc mulți, că se rezumă doar la fierbere, că se rezumă doar la fierbere. Dar ca să nu fie neplăcut, broccoliul trebuie mai curând blanșat  decât fiert. Câteva minute în apă sunt suficiente pentru a-și păstra textura crocantă și culoarea verde aprins, dar a devenit și mai moale și mai ușor de mâncat. Același efect, ba chiar mai puțin apos, se obține din fierberea la aburi. Însă și aici trebuie să aveți grijă să nu se supra-gătească. Tot câteva minute la aburi sunt suficiente. Încercați-l cu o furculiță și nu îl lăsațo să se îngălbenească”, a dezvăluit chef Joseph Hadad pe blogul său.

Citește și: Cum îți dai seama dacă uleiul de măsline este contrafăcut sau autentic. Trucul simplu pe care trebuie să îl încerci

Iar dacă vrei să încerci broccoli la cuptor, există metode simple și rapide de a-l găti. Iată ingredientele de care ai nevoie:

  •  1 broccoli
  •  1 cutie smântână lichidă pentru gătit (250 – 300 ml)
  •  200 g cașcaval dat pe răzătoarea mare
  •  1-2 linguriță chimion (opțional)
  • oregano
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

1. Se spală inflorescența de broccoli și se rupe în florete aproximativ egale.

2. Se pune pe foc o oală cu apă și puțină sare. Când clocotește se adaugă broccoli și se lasă să fiarbă circa 5 minute.

3. Separat, se pregătește sosul pentru gratinat. Se amestecă smântâna lichidă cu puțin cașcaval ras, sarea, piperul, oregano și chimionul.

4. Când broccoli-ul s-a gătit al dente se stinge focul. Se pescuiesc bucățile de broccoli și se pun într-o tavă pentru cuptor.

5. Se adaugă uniform sosul de smântână, amestecând cu grijă.

6. Cașcavalul rămas se presară pe deasupra.

7. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

8. Broccoli gratinat se gătește timp de 10-15 minute până se obține o crustă aurie.

9. Broccoli se servește ca atare sau ca garnitură lângă o friptură de pui sau curcan.

Citește și: Secretul lui Chef Joseph Hadad pentru un spanac extrem de cremos și delicios: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”