Chefi la cuţite 2021. O jurnalistă olandeză a impresionat juraţii: „Toți cred că e mâncare de șoareci”

Chefi la cuţite 2021. O jurnalistă olandeză a impresionat chefii cu un preparat inedit. S-a mutat definitiv în România în urmă cu 14 ani, iar soțul ei și-a dorit dintotdeauna să dețină o fermă și, deși, au fost reticenți, s-au îndrăgostit de meleagurile româneşti.

30 mart. 2021, 10:50
Chefi la cuţite 2021. O jurnalistă olandeză a impresionat juraţii: „Toți cred că e mâncare de șoareci”
O jurnalistă olandeză a impresionat juraţii

Chefi la cuţite 2021. Deși nu s-a născut și nici nu a crescut în România, Janneke a recunoscut că se simte ca acasă și că nu își dorește să plece vreodată de la ferma pe care o deține în Oarba de Mureș.

Janneke Vos de Groot le-a adus chefilor un deliciu culinar tipic olandez, o plantă înrudită cu varza kale, pe care a prezentat-o ca fiind foarte sănătoasă. În combinație cu cârnați tipici și o țuică originară din locul ei natal, i-a lăsat pe jurați mască: „Este o mâncare țărănească„.

Citeşte şi: Chefi la cuţite 2021. Cine este Ştefan Borleanu, tânărul care a primit cuţitul de aur

Chefi la cuţite 2021. O jurnalistă olandeză a impresionat juraţii

Cei trei juraţi au fost uimiţi când au văzut varza ţărănească, niciunul nu a reușit să identifice corect ingredientele din farfurie, ba chiar au rescunocut că nu au degustat niciodată în viața lor ceva similar. „Spanac cred că e ăsta. Muștar, arpagic… Da’ ce-i aicea?„, a încercat Chef Bontea să ghicească. Mai în glumă, mai în serios, colegul său a comparat țuica olandeza cu un detergent de vase.

După deschiderea ușilor, Janneke Vos de Groot le-a explicat cu lux de amănunte ce a prezentat în farfurie: „Toți cred că e mâncare de șoareci, dar stați liniștiți! E varza fermierilor sau varza țăranilor (…) Țuica e făcută din lămâie, scorțișoară, anason„, a declarat concurenta, potrivit A1.ro.

Rodica Popescu Bitănescu, la Chefi la cuţite

Rodica Popescu Bitănescu a participat la Chefi la cuţite, sezonul 9. Actriţa s-a prezentat în faţa juraţilor cu o reţetă specială, mâncărică de chifteluțe marinate, servită cu piure și spanac. „Wow, nu se poate! Foarte tare”, a fost reacția celor trei jurați.

După ce au degustat atent preparatul, Sorin Bontea, Florin Dumirescu și Cătălin Scărlătescu au încercat să ghicească cine a gătit. Când au văzut cine intră, juraţii au fost plăcut impresionaţi şi încercat să afle ce mai face actriţa.

Un moment cu adevărat savuros a fost atunci când Rodica Popescu Bitănescu a oferit un scurt moment artistic de excepție, demonstrând încă o dată că este o artistă în adevăratul sens al cuvântului.

Nu m-am gândit niciodată în viața mea că o să veniți să ne gătiți. Nu mi-a trecut niciodată prin cap treaba asta, că o să vă dați jos de pe soclul acela unde stați și să gătiți. Sunteți așa, foarte umană. Vă mulțumim că ați venit la noi”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu.