Cheia pentru o CĂSNICIE lungă şi fericită. Ai să fii surprins!

Adulterul consimţit ar putea reprezenta cheia pentru o căsnicie fericită şi de lungă durată, potrivit psihologilor americani.

RomaniaTV.net
15 feb. 2014, 13:14
Cheia pentru o CĂSNICIE lungă şi fericită. Ai să fii surprins!

Psihologii americani susţin că aventurile sexuale cu alte persoane decât partenerul de viaţă ar putea face ca relaţia să funcţioneze mai bine pe termen lung, informează independent.co.uk.

Eli Finkel, de la departamentul de psihologie de la Northwestern University din Illinois, SUA, sfătuieşte persoanele din a căror căsnicie a dispărut pasiunea şi intimitatea să încerce o relaţie de comun acord „non-monogamă”.

Citeşte şi Cele mai mari mituri despre căsnicie din toate timpurile

„Se poate ca partenerul tău să fie o sursă extraordinară de sprijin social şi de stimulare intelectuală, dar să nu mai fi făcut sex de mai mult de două ori pe an în ultimii cinci ani şi niciunul dintre voi nu crede că este suficient”, a spus psihologul pentru The Telegraph.

„Eu nu recomand să înşeli, dar o relaţie non-monogamă de comun acord ar putea funcţiona foarte bine”, a adăugat Eli Finkel, notează mediafax.ro.

Ce au nevoie bărbaţii pentru a fi fericiţi în căsnicie şi ce trebuie să ştie femeile

În volumul „The Suffocation of Marriage”, Finkel şi colegii săi susţin că, în prezent, oamenii aşteaptă mai mult din partea partenerului decât înainte – să fie un iubit, un prieten, un confident, un terapeut şi opersoană care să-i ajute să-şi atingă obiectivele pe termen lung.

Cu toate acestea, cuplurile petrec mai puţin timp împreună, ceea ce duce la nemulţumiri.


loading...