Cherecheş îi răspunde lui Băsescu: Nu fiţi supărat că i-am oferit doamnei Udrea un buchet de flori sau poate două

Între Cătălin Cherecheş, primarul reales şi încarcerat al municipiului Baia Mare şi Traian Băsescu s-a declanşat un adevărat război al declaraţiilor. Pe data de 8 iunie, imediat după alegerile în care Cherecheş a fost reales primar cu peste 70% din voturi, Băsescu a postat pe pagina personală de facebook un mesaj în care îl numea pe edilul băimărean „ticălos”.

13 iun. 2016, 15:02
Cherecheş îi răspunde lui Băsescu: Nu fiţi supărat că i-am oferit doamnei Udrea un buchet de flori sau poate două

„Cherecheş este un ticălos! Sunt împotriva arestărilor preventive inutile, mai ales atunci cînd acestea sunt făcute în urma unor denunţuri care pot fi delaţiuni fără probe sau pentru fapte dezvăluite de mafioţi care pentru a rămâne cu banii şi libertatea, fac denunţuri adesea stimulate de diverse instituţii, pentru fapte imaginare sau poate reale, dar petrecute cu mulţi ani în urmă.

Dar Cherecheş, reales în funcţia de primar de Baia Mare, a fost prins în flagrant luând mită. Dacă ar fi avut o urmă de bun simţ şi-ar fi retras candidatura înainte de ziua votului. N-a făcut-o. Dacă ar fi avut urma de decenţă ar fi notificat BEC că îşi retrage candidatura înainte de validarea alegerilor. Ar fi dat băimărenilor şansa să nu fie cei care au votat un infractor prins în flagrant, luând mită. La Cherecheş arestarea preventivă era justificată”, este mesajul postat de fostul preşedinte Traian Băsescu pe Facebook.

Citeşte şi: Băsescu, despre alegerea lui Cherecheş: Pentru România va fi un dezastru. Mai are şansa să fie om şi să renunţe

La două zile după această postare, Cherecheş i-a răspuns tot printr-o postare pe Facebook.

Am auzit că domnul fost preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost cam incoerent. Nimic nou pentru români. Luni mă lăuda, miercuri mă înjura. Ce v-am făcut domnule Băsescu? Tot supărat pe mine sunteți? Am crezut că după episodul pe care mi l-ați înscenat, în iunie 2013, v-ați răcorit. Eu am mare respect pentru pensionari şi, făcând şi dumneavoastră parte din această categorie onorabilă, vă invit să lămurim ca între bărbați câteva lucruri. Auzisem prin 2013 – 2014 că mă urâți în mod profund. Probabil a fost reacția la atitudinea mea neinspirată de a vă susține la Referendumul de suspendare. În rest, nu aveți de ce să mă urâți.

Am fost mereu un adevărat gentleman şi cu multă simpatie pentru curaj, inteligență şi frumusețe, i-am oferit doamnei Udrea un buchet de flori sau poate două sau trei. Nu fiți supărat, domnule Băsescu, florile oferite trebuie să aducă bucurie chiar şi în sufletul dumneavoastră. Vă invit să lăsați patima, să vă curățați de energia negativă pentru a nu o transmite nepoților când îi plimbați în parc”, a scris Cherecheş.

Cătălin Cherecheş a fost reţinut de către procurorii DNA pe data de 26 aprilie după ce a fost prins în „flagrant” în timp ce lua mită.