Băsescu, despre alegerea lui Cherecheş: Pentru România va fi un dezastru. Mai are şansa să fie om şi să renunţe

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la România TV că alegerea lui Cătălin Cherecheş la Baia Mare devine emblema acestor alegeri. "Pentru România va fi un dezastru din punct de vedere al imaginii. Imaginaţi-vă depunerea jurământului în penitenciar", subliniază fostul preşedinte.

08 iun. 2016, 07:31
Băsescu, despre alegerea lui Cherecheş: Pentru România va fi un dezastru. Mai are şansa să fie om şi să renunţe

Situaţie fără precedent în România. Un primar va depune jurământul în arest. Cătălin Cherecheş, edilul din Baia Mare, care a cîştigat alegerile, deşi a fost prins în flagrant în timp ce lua mită. El este închis la penitenciarul Gherla, după ce magistraţii au respins cererea lui de eliberare pe cauţiune.

Traian Băsescu a declarat la România TV că nu este adeptul arestărilor preventive, dar în cazul flagranturilor, uciderilor sau a tâlhăriilor se impune, iar în cazul lui Cherecheş este un flagrant de luare de mită.

Citeşte şi: Băsescu: Cherecheş este un ticălos! Trebuia să-şi retragă candidatura înainte de ziua votului

„După părerea mea el devine emblema acestor alegeri. Pentru România va fi un dezastru din punct de vedere al imaginii. Imaginaţi-vă depunerea jurământului în penitenciar. Mai are şansa să fie om şi să trimită la Biroul Electoral renunţarea la mandat. Nu are nicio justificare să nu renunţe la mandat. Există nişte norme nescrise la politicieni”, a punctat fostul preşedinte.
 

Traian Băsescu consideră că acesta este şi efectul spectacolului DNA. „Categoric avem efectul spectacolului din faţa DNA. Oamenii nu mai cred în toate măsurile DNA. Tot spectacolul cu cătuşe au creat un sentiment de neîncredere în acţiunile DNA”.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis, reacţie după alegerile locale. „Suntem departe de a înţelege de ce e nevoie de o clasă politică curată”

Klaus Iohannis a declarat că inclusiv gazdele sale din Luxemburg l-au întrebat cum este posibil ca în România să fie aleşi oameni care au probleme cu legea. „Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi, din păcate, trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs şi suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată”, a spus şeful statului.