Chestorul Cătălin Ioniţă şi-a pierdut postul de şef al Direcţiei Anticorupţie din MAI

Publicat: Miercuri, 26 August 2020 12:19 // Actualizat: Miercuri, 26 August 2020 12:21 // Sursa: romaniatv.net

Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne, după ce Direcția Generală Protecție Internă (DGPI), serviciul de informații al MAI, i-a blocat avizul ORNISS, conform Ştiripesurse.

Cătălin Ioniță a fost pus la dispoziţie, după ce DGPI a transmis o informare către ORNISS, iar avizul nu a mai fost emis. Fără acces la informaţii clasificate, chestorul Cătălin Ioniţă nu mai poate conduce Direcția Generală Anticorupție (DGA), precizează Ştiripesurse.

Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) oferă certificate de acces la informații clasificate.

Cătălin Ioniță a condus Poliția Română, înlocuindu-l în funcție pe Bogdan Despescu, actual secretar de stat în MAI. Între cei doi au mai existat conflicte. Despescu a vrut să mute componența de prevenție de la DGA la Minister, ceea ce ar fi echivalat cu o desființare a Direcției, însă Ioniță s-a opus.

În iulie 2018, Cătălin Ioniță a fost acuzat de procurorii DNA că pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, pentru a interveni pe lângă funcţionari publici. În septembrie 2019, DNA a clasat dosarul pe motiv că fapta nu există.

Sesizarea privitoare la plagierea tezei de doctorat a şefului Direcţiei Anticorupţie din MAI va trebui redepusă. Care este motivul

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cătălin Ioniţă DGA MAI Ministerul de Interne ORNISS
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H