Chichirău: USR-PLUS va recupera electoratul care s-a dus către preşedinte şi va lua din cel al PNL, dezamăgit de PSD-izarea partidului

Liderul USR Iaşi, Cosette Chichirău,este foarte optimistă în privinţa recuperării electoratului, într-un moment în care sondajele arată că partidul stagnează sau chiar scade în preferinţele publicului.

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 15:15
Chichirău: USR-PLUS va recupera electoratul care s-a dus către preşedinte şi va lua din cel al PNL, dezamăgit de PSD-izarea partidului

Într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, Chichirău a susţinut că USR va recupera electoratul pierdut, bazându-se pe dezamăgirea oamenilor de „pesedizarea” PNL de când se află la guvernare.

„Nu mai putem face vreo diferenţă între PNL şi PSD. Oricum ideologic nu ştiam dacă mai sunt diferenţe, dar acum vedem că nu există diferenţe în privinţa comportamentului faţă de cetăţeni. Am văzut cazul Narcizei Nedelcu (fosta şefă a Oficiului de Cadastru Iaşi – n.r.). La câteva zile după ce s-a votat proiectul Fără Penali în Funcţii Publice în Camera Deputaţilor, am văzut-o condamnată penal definitiv şi pusă din nou şefă la Cadastru. În cele din urmă, Narciza Nedelcu a renunţat, dar PSD şi PNL ar fi trebuit să ia decizia corectă ca o astfel de persoană să nu mai ajungă vreodată în funcţie. Avem un clan al baronilor PSD-PNL care se extinde şi ne sfidează. Este corupţie pe faţă, nu mai sunt contracte ascunse.

USR-PLUS îşi va recupera electoratul de la europarlamentare care s-a dus către preşedintele Klaus Iohannis, apoi vom recupera din electoratul PNL dezamăgit de PSD-izarea partidului”, a afirmat Cosette Chichirău.

„Prin deschiderea largă a uşilor PNL pentru primarul Mihai Chirica, prin aducerea pe bandă rulantă a primarilor PSD la PNL, prin menţinerea valului de fini, veri, cumetri, şoferi în detrimentul unor oameni competenţi, ne aducem aminte de metehnele PSD-iste pe care le-am blamat atâţia ani. Nu pentru asta au stat românii în stradă luni în şir, pe frig, viscol sau caniculă, să se trezească azi că sunt conduşi de un PSD reîncarnat. Nu cred că membrii liberali au muncit atâţia ani ca să voteze PSD-işti pe listă. În PNL nu au intrat doar primari PSD, ci şi membri PSD din siajul lui Mihai Chirica”, a completat Marius Bodea, candidatul USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, în aceeaşi conferinţă de presă.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre clasare dosarului protestelor din 10 august. „Este o decizie care m-a întristat. Orice vinovat trebuie pedepsit”