Ludovic Orban, despre clasare dosarului protestelor din 10 august. „Este o decizie care m-a întristat. Orice vinovat trebuie pedepsit”

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că l-a întristat decizia DIICOT de a clasa parţial dosarul protestelor violente din 10 august 2018. Şeful Executivului spune este vorba despre o hotărâre pe care nu o înţelege, susţinând că "orice vinovat trebuie pedepsit".

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 12:24
Ludovic Orban, despre clasare dosarului protestelor din 10 august. „Este o decizie care m-a întristat. Orice vinovat trebuie pedepsit”

„Este o decizie care m-a întristat. E o decizie pe care nu o înţeleg. Este contrară a ceea ce au păţit toţi protestatarii paşnici din Piaţa Victoriei şi contrar a ceea ce au văzut oamenii la televizor”, a spus Ludovic Orban.

DIICOT, despre decizia de clasare în dosarul „10 august”. Protestatarii paşnici, acuzaţi de complicitate morală

Premierul susţine că există posibilităţi de a schimba lucrurile.

„Orice vinovat trebuie pedepsit. Acest lucru trebuie realizat de justiţia din România.

Pe de altă parte, nu îmi cereţi să dau ordine procurorilor-şefi, să fac ceea ce au făcut alţii şi anume să intre în bocancii în activitatea justiţiei pentru că nu o să fac.

Să ştie foarte clar că decizia de reluare a dosarului de către DIICOT s-a luat în perioada în care ministru era Tudorel Toader şi şeful DIICOT era Felix Bănilă. Ce s-a întâmplat în perioada respectivă, de ce s-a ajuns la acest rezultat nu pot să vă dau răspunsul la această întrebare”, a menţionat şeful Executivului.

De asemenea, Ludovic Orban a amintit despre măsurile luate de Guvern pentru a veni în sprijinul anchetatorilor care instrumentează dosarul „10 august”.

„Noi am desecretizat dosarul. Am pus la dispoziţia procurorului toate înregistrările de pe reţea prin decizia ministrului de Interne. De asemenea, am oferit tot concursul organelor de cercetare penală pentru aflarea adevărului şi ne menţinem această atitudine”, a conchis Orban.

Dosarul violenţelor din 10 august, clasat parţial de DIICOT. Nu a fost tentativă de lovitură de stat. DOCUMENT