Chiftele mănăstirești de post! Rețeta secretă pe care călugării de pe Muntele Athos o pregătesc în Postul Crăciunului. Sunt absolut divine

Majoritatea românilor țin în această perioadă Postul Crăciunului, unul dintre cele mai lungi și importante posturi din an. Dacă și tu ții post și nu știi cu ce bucate să îți răsfeți papilele gustative, noi avem o rețetă de chiftele mănăstirești de post absolut delicioase pe care călugării de pe muntele Athos o pregătesc în aceasta perioada.

11 dec. 2023, 13:14
Chiftele mănăstirești de post! Rețeta secretă pe care călugării de pe Muntele Athos o pregătesc în Postul Crăciunului. Sunt absolut divine
Chiftele mănăstirești de post! Rețeta secretă pe care călugării de pe Muntele Athos o pregătesc în Postul Crăciunului.

Rețeta secretă pe care călugării de pe Muntele Athos o pregătesc în Postul Crăciunului. Această rețetă a fost ținută secretă zeci de ani de călugării athoniți care în cele din urmă i-au dezvăluit-o unui pelerin foarte evlavios ce a rămas impresionat de gustul lor.

Citește și Cartofi la cuptor cu ierburi aromate, rețetă de post gata în doar jumătate de oră

Rețeta secretă pe care călugării de pe Muntele Athos o pregătesc în Postul Crăciunului

Această rețetă nu este una extrem de complicată, tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de mai jos, iar la final o să obții cele mai bune chiftele de post pe care le-ai mâncat vreodată.

Ingrediente: 

  • 500 de grame boabe de năut;
  • patru căței de usturoi;
  • o ceapă mare ;
  • o legătură de pătrunjel verde;
  • o linguriță de semințe de chimen;
  • o linguriță de coriandru măcinat;
  • 150 de grame de făină;
  • ulei de măsline;
  • sare și piper.

Mod de preparare: 

Pentru început, într-o strecurătoare clătește și scurge năutul. Apoi, pune năutul într-un bol și zdrobește-l cu o furculiță sau cu un robot de bucătărie până când devine o pastă groasă. După, adaugă ceapa, usturoiul, făina de năut, pesmetul, pătrunjelul, coriandrul și semințele de chimen la pasta de năut. Amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează, iar dacă compoziția este prea uscată, poți să adăugi puțină apă sau ulei.

Pasul următor este să formezi chiftele din năut și să rulezi bucățile de compoziție între palme. Pune-le pe o farfurie acoperită cu folie alimentară și lasă-le la frigider timp de 30 de minute.

După ce au trecut cele 30 de minute, încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și pune chiftelele în tigaie și prăjește-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când prind o culoare frumoasă rumenită.

Scoate chiftelele din tigaie și pune-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. La final servește chiftelele de năut calde, alături de orice garnitură salate, humus, piure sau orez.

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc care început pe data de 1 septembrie și ultimul din anul civil, potrivit crestinortodox.ro.

Creștinii țin 40 de zile de post în amintirea postului lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Preoții spun că prin post, enoriașii se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.

Dacă și tu vrei să ții acest post și nu știi ce mâncăruri să pregătești, noi ne-am gândit ca pe tot parcursul Postului Crăciunului să îți oferim diverse idei de rețete simple și delicioase cu care să îți bucuri papilele gustative. Rămâi pe România TV.net pentru a descoperi cele mai bune rețete de post.

Citește și Cele mai gustoase și pufoase gogoși mănăstirești! Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Voroneț care o să te facă să te lingi pe degete