China a descoperit cum să ţină sărăcia departe de oameni: în Jiangsu doar 17 persoane din 80 de milioane trăiesc în sărăcie

Autoritățile dintr-o provincie chineză, Jiangsu, au anunțat că doar 17 dintre cei 80 de milioane de locuitori trăiesc în sărăcie, informează BBC. Situaţia aceasta se datorează măsurilor luate pe plan local.

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 19:42
China a descoperit cum să ţină sărăcia departe de oameni: în Jiangsu doar 17 persoane din 80 de milioane trăiesc în sărăcie

Cele 17 persoane sunt considerate sărace fiindcă trăiesc cu mai puțin de 6000 yuani pe an (863 de dolari).

Comunicatul autorităţilor este însă contestat pe internet. „Nu cred așa ceva. Nu există șomeri în provincia Jiangsu? Niciun cerșetor?”, a scris un internaut.

Eliminarea sărăciei este una dintre marile ambiții ale guvernului chinez, iar provincia Jiangsu este una dintre cele mai bogate din ţară. Autorităţile chineze susţin că, în ultimii patru ani, peste 2,5 milioane de persoane au fost scoase din sărăcie.

Cei 17 localnici din Jiangsu care încă trăiesc în sărăcie sunt apți de muncă, potrivit autorităților locale, deși despre patru se spune că „sunt bolnavi”.

Definiţia sărăciei în China înseamnă 2,4 dolari pe zi, peste limita de sărăcie definită de Banca Mondială – 1,9 dolari pe zi.

Citeşte şi: China a depăşit SUA privind numărul de misiuni diplomatice din toată lumea