China bagă din nou Beijingul în LOCKDOWN! Restricţiile anti-COVID perturbă vieţile a milioane de oameni

China anunță primele decese cauzate de COVID din ultimele șase luni şi bagă din nou în lockdown mai multe districte din Beijing. Școlile și numeroase institutii au fost închise după ce au fost inregistrate peste 26 de mii de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

21 nov. 2022, 20:14
China bagă din nou Beijingul în LOCKDOWN! Restricţiile anti-COVID perturbă vieţile a milioane de oameni

China a raportat peste 26.000 de infecții cu COVID, cu și fără simptome, potrivit cnbc.com

Acest număr de  infectări este un nivel foarte ridicat în raport cu standardele chineze, potrivit datelor oficiale.

Cazurile continuă să crească, iar autoritățile de la Beijing le-a cerut oamenilor să rămână în case și să evite călătoriile inutile în weekend.

Citiți și: Ireal! În China, pandemia e mai grea ca niciodată, doar că nimeni nu mai vorbește despre asta! Cazurile de COVID, la cel mai ridicat nivel din ultimele șase luni

Trei persoane din capitala Chinei au murit în weekend după ce au contractat COVID, primele decese din cauza virusului pe care China continentală le-a înregistrat din luna mai, când orașul Shanghai era încă închis.

Toate cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 87 și 91 de ani, aveau afecțiuni de sănătate preexistente și locuiau în Beijing, potrivit presei de stat. Rapoartele medicale nu au precizat dacă au fost vaccinați.

Capitala chineză a devenit din nou aproape un oraș fantomă, iar cei care au permisiunea de a ieși trebuie să prezinte certificatul de testare și să călătorească doar cu robotaxi, o mașina fără sofer care necesită însă tot prezentarea unui test negativ înainte de urcare.

Cei mai putin norocoși zac însă în tabere de izolare improvizate în conditii greu de imaginat.

„Deja 10 până la 20% din populație moare de foame în tabără. Acum oamenii noștri mor cu Covid din cauza vaccinului ineficient și a cruzimii Chinei. Sunt îngrijorat pentru fratele meu și cei din tabere” ,  a scris Rayhan E. Asat pe Twitter, avocat pentru drepturile omului.

Pentru a avea acces la transportul public, magazine și serviciu, oamenii trebuie să prezinte certificatul verde.

Beijing este capitala Republicii Populare Chineze și are peste 21 milioane de locuitori, fiind totodată una dintre cele mai poluate metropole.

China a adoptat strategia zero-COVID, care implementează blocări rapide, carantine și restricții de călătorie în încercarea de a elimina noile infecții.

Citiți și: Restricţiile anti-Covid pun din nou stăpânire pe China. Peste 200 de milioane de persoane afectate