China impune tarife suplimentare de 25% la sută pentru importurile americane, în valoare de 50 de miliarde de dolari

China va impune tarife suplimentare de 25% pentru importuri americane în valoare de 50 de miliarde de dolari, care includ 659 de tipuri de produse, potrivit agenţiei chineze Xinhua, care a citat Comisia pentru Tarife a Consiliului de Stat.

16 iun. 2018, 09:24
China impune tarife suplimentare de 25% la sută pentru importurile americane, în valoare de 50 de miliarde de dolari

Tarife pentru bunuri americane în valoare de 34 de miliarde de dolari, care includ produse agricole, auto şi acvatice, vor intra în vigoare pe 6 iulie.

Tarifele pentru restul bunurilor vor fi anunţate la o dată ulterioară, a relatat agenţia de presă chineză.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri introducerea unor tarife de 25% pentru importuri chineze în valoare de 50 de miliarde de dolari, decizie care pare să declanşeze un război comercial între cele mai mari două economii ale lumii.

Trump a spus că tarifele vor fi impuse pentru o listă de importuri din China de importanţă strategică. Preşedintele s-a mai angajat să adopte măsuri suplimentare dacă Beijingul va reacţiona.

”Decizia Statelor Unite încalcă regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi contravine consensului realizat de China şi Statele Unite în negocierile comerciale  precedente. De asemenea, încalcă grav drepturile legitime ale Chinei şi lezează interesele Chinei şi ale poporului său”, a relatat Xinhua.