China în alertă. Sute de zboruri anulate și noi restricții de călătorie din cauza focarelor de Covid-19

China a anulat sute de zboruri, vineri și au fost implementate restricții aspre de călătorie pentru a opri un val nou de infectări cu coronavirus, la aproape doi ani de la apariția primelor focare din lume.

29 oct. 2021, 17:11
China în alertă. Sute de zboruri anulate și noi restricții de călătorie din cauza focarelor de Covid-19

China, unde coronavirusul a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, a reuşit să controleze în mare parte epidemia începând din primăvara lui 2020 prin adoptarea unor măsuri drastice, care au inclus închiderea graniţelor și carantinarea cu restricții draconice în regiuni și orașe.

Însă, în circa zece regiuni, regimul de la Beijing se confruntă cu focare sporadice de coronavirus, ceea ce a determinat autorităţile să izoleze milioane de locuitori la domiciliu, să intensifice testările şi să restricţioneze circulaţia între provincii, conform AFP, citat de Agerpres.

Citește și: China a dat o lege prin care copiii să primească mai puţine teme de făcut acasă. Guvernul încurajează în schimb sportul şi activităţile recreative

Numărul cazurilor de infectare rămâne însă semnificativ mai mic decât cel înregistrat în majoritatea ţărilor. Astfel, vineri, 48 de persoane au fost testate pozitiv, numărul total al cazurilor raportate în această săptămână ajungând la 250. Cu toate acestea, autorităţile nu doresc să-şi asume niciun risc cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.

China îna alertă. Persoanele care vor să intre într-un alt oraș trebuie să prezinte certificat verde

Zeci de mii de locuitori sunt vizaţi de măsurile de carantină din capitală, unde au fost raportate câteva cazuri. Cozi lungi s-au format vineri în faţa centrelor medicale din Beijing, unde rezidenţii respectă noile restricţii. Numeroase regiuni le impun pasagerilor să prezinte un test negativ înainte de a intra, în special cei care vin din oraşe în care au fost raportate recent cazuri de coronavirus.

Autorităţile chineze monitorizează îndeaproape situaţia şi în alte regiuni. Aproximativ jumătate dintre zborurile de pe cele două aeroporturi principale din capitala Beijing au fost anulate vineri, potrivit platformei chineze Feichangzhun. Autorităţile feroviare au ordonat joi oprirea a două trenuri către Beijing şi peste 450 de pasageri au fost testaţi după ce membri ai personalului au fost identificaţi ca fiind cazuri de contact.

Citește și: China pedepseşte părinţii, pentru comportamentul copiilor. Legea care promovează educaţia familială va fi votată de parlament

Aproximativ 6 milioane de chinezi se află în carantină, între care aproximativ 4 milioane în Lanzhoun (nord-vest) şi Ejin, la graniţa cu Mongolia, unde trăiesc 35.000 de locuitori, relatează Digi 24.

 


loading...
Partenerii noștri