China lucrează la moneda virtuală şi testează într-un mod inedit renunţarea completă la bani în forma lor clasică

China lucrează la moneda virtuală şi testează într-un mod inedit renunțarea completă la bani în forma lor clasică. 50.000 de chinezi au primit, fiecare, 30 de dolari pentru a face cumpărături. 

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 08:50
China lucrează la moneda virtuală şi testează într-un mod inedit renunţarea completă la bani în forma lor clasică

Se pare că planurile lor sunt tot mai aproape de realitate, astfel că au început testele efective cu operațiuni reale făcute de oameni în noua monedă digitală, scrie Mediafax.

Aleatoriu, 50.000 de chinezi au primit de la Banca Populară Chineză câte un pachet de bani virtuali în valoare de 30 de dolari cu care pot face cumpărături online.

Cei care s-au înscris în program trebuie să descarce o anumită aplicație și din contul acesteia pot face diverse achiziții, din supermarketuri, farmacii sau chiar din Walmart. Astfel autoritățile speră să și impulsioneze consumul, afectate de criză pandemică.

Este un pas important pentru transformarea Chinei într-o țară fără bani lichizi, deși mai este cale lungă până acolo. Însă, experții financiari avertizează că noua moneda virtuală este doar o formă virtuală a yuanului chinezesc.

Nu trebuie confundată cu criptomonedele tradiționale precum Bitcoin sau Etherium, iar principala diferența este că în control va fi statul chinez. Scopul acestei monede ar fi tocmai să înlocuiască aceste variante de reglementate cu o monedă asupra căreia autoritățile chineze să aibă toată puterea de decizie.