China nu stă la discuţii. A închis două spitale care au refuzat urgenţe medicale, din motive legate de Covid

Autorităţile chineze au închis joi două spitale din oraşul Xi'an, pentru a "rectifica" aplicarea regulilor anti-COVID-19, ca urmare a indignării provocate în ţară după ce unei femei însărcinate i s-a refuzat asistenţa medicală pe motiv că testul ei COVID-19 era expirat, ulterior femeia pierzând sarcina.

13 ian. 2022, 15:34
China nu stă la discuţii. A închis două spitale care au refuzat urgenţe medicale, din motive legate de Covid

Această metropolă de 13 milioane de locuitori, cunoscută în întreaga lume pentru armata sa de teracotă, este una dintre puţinele oraşe din China afectate în prezent de mici focare epidemice. Populaţia din Xi’an se află în carantină din 23 decembrie, decizie luată după descoperirea câtorva cazuri de COVID-19.

La începutul lunii ianuarie, unei femei însărcinate în opt luni i s-a refuzat intrarea în spitalul Gaoxin timp de două ore, pe motiv că testul ei COVID negativ a depăşit limita de valabilitate de 48 de ore, scrie AFP.

Un videoclip postat pe internet o arăta pe femeie stând pe un scaun în faţa clădirii, cu sângele curgându-i pe picioare. Imaginile au fost postate de milioane de ori şi au provocat indignare pe social media.

Directorul serviciilor de sănătate din Xi’an a prezentat scuze publice. Primăria anunţase anterior demiterea directorului spitalului şi a „responsabililor în cauză”.

Într-un alt incident, o femeie a susţinut că tatăl ei a murit în urma unui atac de cord după ce i s-a refuzat ajutor medical „din cauza regulilor legate de pandemie”.

Citeşte şi „Nu mâncaţi carne în China!”. Mesaj surprinzător al Germaniei, pentru sportivii săi care vor participa la Olimpiada de la Beijing

Cele două spitale vizate au primit avertismente şi trebuie „să-şi suspende activităţile timp de trei luni pentru rectificare”, au anunţat serviciile municipale de sănătate într-un comunicat publicat joi.

Ele nu vor putea să se redeschidă până când nu vor primi autorizaţie.

Citeşte şi Cea mai dură carantină în China, din ultimele 22 de luni. Oamenii sunt trimişi în lagăre şi înghesuiţi în cutii metalice, unde îngheaţă de frig VIDEO

Cele două spitale „nu şi-au îndeplinit datoria de a salva vieţi şi de a ajuta persoanele în nevoie”, se arată în comunicat. „Acest lucru a condus la întârzieri în salvarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor în stare critică”, se precizează în comunicat.


loading...
Partenerii noștri