China: O fetiţă de 4 ani munceşte pentru a-şi susţine părinţii handicapaţi VIDEO

Caz emoţionant în China, unde o fetiţă de numai patru ani îşi susţine, după puterile sale, părinţii cu handicap. Tatăl fetiţei, care a lucrat în construcţii, şi-a pierdut picioarele într-un accident, iar mama ei a rămas paralizată după un accident cerebrală. Drept urmare, în loc să meargă la grădininţă, minora trebuie să le facă pe toate.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 16:55
China: O fetiţă de 4 ani munceşte pentru a-şi susţine părinţii handicapaţi VIDEO

Familia lui Sun Yue locuieşte în nord-estul Chinei şi este extrem de săracă. Într-o casă din lut, cu folii de plastic în loc de geamuri, se află doar un pat, un televizor demodat şi o lampă electrică. Dar în casă există ajutor de nădejde.

„Poate să spele rufele, să gătească şi să strângă tulpini de porumb pentru a face focul. Când găteşte, îi spun câteodată că nu ştie câtă apă să toarne”, a spus tatăl lui Sun Yue.

Locuitorii din împrejurimi au aflat de situaţia familiei şi vin aproape zilnic să-i ofere cadouri fetiţei care nu poate să meargă la grădiniţă. Figura copilei se luminează într-un zâmbet larg atunci când primeşte un ghiozdan sau o trusă de creioane colorate.

„Fetiţa s-a învăţat să fie tare. Odată a căzut, s-a lovit la genunchi şi n-a scos un sunet. Mi-a spus că n-are niciun rost, din moment ce mami nu are cum s-o ajute”, a spus o vecină.

Grija pe care copilul i-o arată şi sensibilitatea oamenilor din jur i-au redat mamei bucuria de a trăi.