China se reîntoarce la lockdown total. Închide un oraş cu 9 milioane de locuitori, doar un membru al familiei are voie sa iasă din casă, o dată la două zile

Cei nouă milioane de locuitori din oraşul chinez Changchun au fost plasaţi în lockdown, au anunţat vineri autorităţile locale, într-un moment când China se confruntă cu cea mai accentuată recrudescenţă a COVID-19 din ultimii doi ani.

11 mart. 2022, 12:35
China se reîntoarce la lockdown total. Închide un oraş cu 9 milioane de locuitori, doar un membru al familiei are voie sa iasă din casă, o dată la două zile

Un singur membru al unei familii este autorizat să iasă, o dată la două zile, a anunţat municipalitatea. Acest lockdown este cel mai important anunţat în China de la cel impus Xi’an, metropolă cu 13 milioane de locuitori, la finele anului trecut.

China, ţara unde virusul a fost detectat iniţial în 2019, a ţinut rapid sub control pandemia începând cu primăvara lui 2020, adoptând măsuri de carantinare foarte stricte care au afectat oraşe întregi.

Gigantul asiatic a reuşit astfel să stopeze contagierea, înregistrând un bilanţ oficial de puţin peste 100.000 de cazuri, dintre care 4.636 mortale, într-un interval de doi ani.

Citeşte şi China dă din nou tonul la Covid. Îngrijorare maximă, ţara a înregistrat cel mai mare număr de cazuri zilnice din ultimii doi ani

Varianta Omicron se află la originea unor focare localizate, care au afectat, potrivit bilanţului de vineri, 1.369 de persoane în decursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Un bilanţ mic în comparaţie cu restul lumii, dar care este, cu toate acestea, cel mai ridicat pentru China de la prima etapă a epidemiei, la începutul anului 2020.

Citeşte şi Prima ruptură majoră în relaţiile dintre Rusia şi China. Beijingul refuză să-i mai livreze Moscovei componente pentru avioane

Din numărul total de infectări, autorităţile au recenzat 158 de cazuri importate şi 814 de cazuri asimptomatice, care fac obiectul unui bilanţ separat.