China şi Rusia se unesc împotriva coronavirusului. Putin şi Xi Jinping, convorbire la miezul nopţii

China este pregătită să "lucreze alături de toate celelalte ţări" în lupta mondială împotriva coronaviruslui, a afirmat agenţia oficială de presă Xinhua, citând o conversaţie între preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin, scrie AFP.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 07:43
China şi Rusia se unesc împotriva coronavirusului. Putin şi Xi Jinping, convorbire la miezul nopţii

Pandemia coronavirusului aduce alături cei mai puternici lideeri ai lumii. Preşedinţii Rusiei şi Chinei au avut po lungă convorbire pe această temă.

China „are dorinţa de a depune eforturi concertate cu Rusia şi toate celelalte ţări pentru (…) a păstra securitatea sanitară mondială”, a adăugat Xinhua, scrie Agerpres.

Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, infectat cu coronavirus 

„China are încrederea, capacitatea şi certitudinea că va ajunge la o victorie totală împotriva pandemiei”, i-a mai spus liderul de la Beijing omologului său rus.

Coronavirusul, care a făcut peste 9.800 de morţi în lume, a apărut pentru prima dată în decembrie în oraşul chinez Wuhan din centrul ţării. Potrivit unui bilanţ întocmit de AFP, acesta s-a extins până în prezent la 158 de ţări şi teritorii.

Guvernul chinez a fost criticat de unele ţări că nu a acţionat destul de repede şi că a ascuns informaţii în faţa pandemiei. „Lumea plăteşte preţul ridicat pentru ceea ce au făcut ei”, a acuzat joi preşedintele american, Donald Trump, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.