China trimite DOUA milioane de masti de protectie Uniunii Europene

China a decis să trimită peste 2 milioane de măști de protecție Uniunii Europene, în contextul în care Europa a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus, a anunțat miercuri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 17:36
China trimite DOUA milioane de masti de protectie Uniunii Europene

Ursula von der Leyen a făcut anunțul într-un mesaj video pe Twitter, declarând că premierul chinez Li Keqiang i-a spus la telefon că a fost trimis materialul medical.

„Convergem asupra faptului că lupta împotriva coronavirusului este globală şi că trebuie să ne ajutăm reciproc în aceste momente dificile. China nu a uitat de ajutorul pe care Comisia i l-a acordat în ianuarie, când ea a fost centrul epidemiei”, a declarat von der Leyen.

Citește și: China raportează UN SINGUR caz de contaminare locală cu Covid-19 după ce a înregistrat peste 3200 de morţi

Livrarea materialului, aşteptat „în curând”, va include 2 milioane de măşti chirurgicale, 200.000 de măşti de tip N-95 şi 50.000 de teste pentru coronavirus.

În luna ianuarie, Uniunea Europeană a trimis 50 de tone de echipament medical în China, a amintit Ursula von der Leyen.

Grupul Alibaba, un gigant chinez al comerţului electronic, a trimis, de asemenea, prin intermediul fundaţiei sale, măşti în Franţa şi Italia pentru a le ajuta să combată răspândirea virusului.

Coronavirusul a ucis deja peste 8.000 de oameni în întreaga lume și a infectat peste 200.000 de persoane. Este pentru prima dată când a fost înregistrat un număr total de decese mai mare în Europa decât în Asia.

În România, până în prezent, au fost confirmate 260 de cazuri de coronavirus, dintre care 19 persoane au fost declarate vindecate și externate.