China va vaccina 50 de milioane de oameni până în 15 ianuarie! Iar pe data de 5 februarie vor ajunge la 100 de milioane de doze administrate

China are în plan să vaccineze anti-Covid zeci de milioane de oameni până în luna ianuarie, înainte de startul sezonului călătoriilor din preajma Noului An chinezesc.

18 dec. 2020, 11:16
China va vaccina 50 de milioane de oameni până în 15 ianuarie! Iar pe data de 5 februarie vor ajunge la 100 de milioane de doze administrate

Mai concret, 50 de milioane de persoane din China vor fi vaccinate până pe 15 ianuarie, a transmis Reuters, citând South China Morning Post.

Beijingul plănuiește să distribuie 100 milioane de doze de vaccinuri dezvoltate de companiile chineze Sinopharm şi Sinovac Biotech.

China a autorizat pentru utilizare de urgenţă două vaccinuri de la Sinopharm şi unul de la Sinovac Biotech. Un al patrulea, dezvoltat de CanSino Biologics, a fost aprobat pentru a fi folosit în cadrul armatei.

Administarea primelor 50 de milioane de doze va avea loc până pe 15 ianuarie, iar cealaltă serie de 50 de milioane până pe 5 februarie.

Grupele de persoane care vor fi vaccinate cu prioritate în China sunt cele din domeniul sănătății, polițiștii, pompierii, vampeșii, personalul din transport și logistică.

Provincia Sichuan ar putea începe vaccinarea persoanelor vârstnice şi a celor cu boli cronice la începutul lunii viitoare, după ce va încheia administrarea acestuia la grupele prioritare, au mai spus autoritățile.

Europa nu a aprobat încă vreun vaccin anti-Covid

Până în acest moment, în Europa încă nu a fost aprobat vreun vaccin anti-Covid. Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer

Toate statele membre ale Uniunii Europene vor putea să înceapă vaccinările împotriva coronavirusului în aceeași zi, în semn de solidaritate, a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Marea Britanie, prima țară din lume care a aprobat vaccinarea. Peste 100 de mii de oameni vaccinați

Prima țară din lume care a început vaccinările împotriva COVID-19 este Marea Britanie. În urmă cu două zile, autoritățile britanice anunțaseră că aproximativ 140.000 de oameni au fost deja vaccinați anti-Covid în prima săptămână de la lansarea serului.

„Un start foarte bun în cadrul programului de vaccinare. În șapte zile am făcut următorul lucru: Anglia: 108.000, Wales: 7.897, Irlanda de Nord: 4.000, Scoția: 18.000. UK total: 137.897”, a scris Nadhim Zahawi, responsabil de implementarea programului și membru al Parlamentului Regatului Unit, pe Twitter.

SUA a început vaccinarea la începutul săptămânii

Și în SUA au fost deja primite primele doze de vaccin Pfizer începând de luni. Medicii din mai multe state americane au fost primii vaccinați.

Citiți și Cadrele medicale dansează de bucurie după ce au primit vaccinul anti-Covid. Imaginile emoționante cu ‘eroii în alb’ au devenit virale pe internet

Vaccinul anti-Covid ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou

Dacă Agenția Europeană a Medicamentului va acorda autorizație pentru vaccin pe 23 decembrie, CNCAV are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie 2020.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este posibil ca între Crăciun şi Anul Nou să ajungă în România prima tranşă ”simbolică” de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Citiți și Care sunt cele 10 spitale ce vor avea primele doze de vaccin anti-Covid