Cadrele medicale dansează de bucurie după ce au primit vaccinul anti-Covid. Imaginile emoționante cu ‘eroii în alb’ au devenit virale pe internet

Vaccinul anti-Covid a ajuns deja în câteva părți ale lumii, iar medicii sunt cum nu se poate mai fericiți. O bună parte a cadrelor medicale din Boston au primit deja vaccinul. De bucurie, au ieșit în fața spitalului și au săbătorit prin dans.

18 dec. 2020, 09:31
Cadrele medicale dansează de bucurie după ce au primit vaccinul anti-Covid. Imaginile emoționante cu ‘eroii în alb’ au devenit virale pe internet

Cadrele medicale dansează de bucurie după ce au primit vaccinul anti-Covid

Lupta cu COVID-19 este cruntă, atât pentru pacienții infectați, cât și pentru cadrele medicale. Peste 75 de milioane de oameni s-au infectat până acum în toată lumea, iar aproape 2 milioane au murit din cauza infecției. Acum, în sfârșit, medicii și asistentele și-au găsit speranța și se gândesc că nu mai e foarte mult până când viața lor va reveni cât de cât la normal. După luni de zile în care au depus eforturi supraomenești pentru a salva viețile pacienților infectați, cadrele medicale sunt, în sfârșit răsplătite, cu vaccinul anti-Covid.

Medicii din Boston, Massachusetts, au primit ieri vaccinul anti-Covid creat de Pfizer. Nu și-au putut ascunde bucuria, astfel că eroii din domeniul sănătății au ieșit pe stradă, echipați cu măști de protecție, uniforme medicale și halate, și au început să danseze, în semn de recunoștință și veselie pentru vestea bună pe care au primit-o.

Cadrele medicale au organizat un flashmob în apropierea spitalului și au dansat pe melodia lui Lizzo, „Good as Hell”, o melodie pop devenită hit înainte ca pandemia de coronavirus să ne dea peste cap viețile tuturor.

Vaccinul anti-Covid a ajuns în SUA la începutul acestei săptămâni

Americanii au început să primească primele vaccinuri Pfizer începând de luni, după ce a fost autorizat.

Vicepreşedintele american Mike Pence va fi vaccinat vineri „în public” împotriva COVID-19. Mike Pence şi soţia sa, Karen, se vor vaccina pentru „a întări încrederea” americanilor, a informat miercuri Casa Albă într-un scurt comunicat.

„Preşedintele este pregătit să fie vaccinat şi va face acest lucru imediat ce echipa sa medicală va considera oportun”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kayleigh McEnany. „Prioritatea sa sunt însă lucrătorii din prima linie”, a mai spus ea.

De asemenea, la rândul său, și Joe Biden a indicat ca urmează să facă acest lucru, așa cum a spus, de altfel, și Barack Obama, fostul lider al SUA.

Marea Britanie, prima țară din lume în care oamenii au fost vaccinați

Vaccinul Pfizer-BioNtech a ajuns deja și în Marea Britanie, aceasta fiind prima țară din lume în care oamenii au fost vaccinați. În urmă cu două zile, autoritățile britanice anunțaseră că aproximativ 140.000 de oameni au fost deja vaccinați anti-Covid în prima săptămână de la lansarea serului.

„Un start foarte bun în cadrul programului de vaccinare. În șapte zile am făcut următorul lucru: Anglia: 108.000, Wales: 7.897, Irlanda de Nord: 4.000, Scoția: 18.000. UK total: 137.897”, a scris Nadhim Zahawi, responsabil de implementarea programului și membru al Parlamentului Regatului Unit, pe Twitter.

Țările UE vor începe vaccinările în aceeași zi

De asemenea, și pentru locuitorii statelor din UE se anunță vești bune. Toate statele membre ale Uniunii Europene vor putea să înceapă vaccinările împotriva coronavirusului în aceeași zi, în semn de solidaritate, a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Va trebui să vaccinăm până la 70% din populație pentru a ajunge la sfârșitul pandemiei. Este o sarcină uriașă, o sarcină majoră. Așa că haideți să începem împreună cât de repede posibil vaccinarea, ca 27, cu o lansare în aceeași zi”, a susţinut Ursula von der Leyen în faţa europarlamentarilor.

Când va primi România primele doze de vaccin anti-Covid

În ceea ce privește România, Nelu Tătaru a anunțat joi că țara noastră va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID în luna ianuarie. De altfel, guvernul a aprobat demararea vaccinării anti-Covid.

La rândul său, Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, a transmis, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, că România e pregătită, chiar și în momentul de față, să înceapă vaccinarea anti-Covid.

„România este pregătită, în momentul de faţă, pentru a începe vaccinarea anti-Covid pe data de 27 decembrie”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

„În momentul de faţă Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte şase centre de stocare – încă de mâine (joi – n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare. Toate echipamentele sunt achiziţionate (…) Capacitatea de stocare este de un milion şi jumătate de doze la Cantacuzino şi încă 200.000 de doze la centrele regionale”, a declarat preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.