China vrea să plaseze un modul spaţial pe Lună în 2013

Publicat: Marţi, 31 Iulie 2012 12:25 // Actualizat: Marţi, 31 Iulie 2012 12:25 // Sursa: Mediafax

China va lansa în 2013 cea de-a treia sa sondă lunară, o misiune care va include plasarea pe Lună a unui modul spaţial care să efectueze analize ştiinţifice, potrivit presei chineze oficiale, citată de AFP.

Misiunea Chang'e-3, care va avea loc în a doua jumătate a anului 2013, se înscrie în ambiţiosul program spaţial pe etape al Chinei, care are ca obiectiv final trimiterea unui om pe Lună, în jurul anului 2020.

Precedentele două misiuni lunare chineze, Chang'e-1 (octombrie 2007) şi Chang'e-2 (octombrie 2010), au permis, după plasarea acestor sonde pe orbită, efectuarea de observaţii detaliate privind Luna.

Misiunea Chang'e-3, dacă se va desfăşura conform programului, va permite Chinei să efectueze prima plasare pe Lună a unui modul de cercetare din istoria programului spaţial chinez. O misiune ulterioară prevede întoarcerea unei sonde lunare pe Terra, potrivit agenţiei China Nouă.

China se luptă să se afirme ca membru marcant al exclusivistului grup al marilor puteri spaţiale (Rusia şi SUA), în principal în domeniul misiunilor cu echipaj uman.

Administraţia de la Beijing are în vedere dotarea cu o staţie spaţială orbitală permanentă. În iunie, misiunea Shenzhou IX a permis Chinei să-şi dovedească "măiestria" în domeniul conectărilor spaţiale, etapă esenţială în cucerirea spaţiului. Din echipajul acestei misiuni a făcut parte şi prima femeie din China care a ajuns în spaţiu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H