China vrea să testeze toată populaţia oraşului Wuhan, pentru a verifica răspândirea coronavirusului

Autorităţile din Wuhan, epicentrul coronavirusului, au elaborat planuri de testare a tuturor celor 11 milioane de locuitori, pentru a verifica răspândirea coronavirusului, informează presa de stat de la Beijing, conform BBC, citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 15:28
China vrea să testeze toată populaţia oraşului Wuhan, pentru a verifica răspândirea coronavirusului

Planul este în stadiul incipient, urmând ca toate districtele din Wuhan să prezinte detalii despre efectuarea analizelor pentru depistarea infectării cu noul coronavirus în zece zile.

Citește și: Vine valul doi de coronavirus? China a raportat primul caz de COVID-19 la Wuhan, după mai bine de o lună

Iniţiativa intervine în contextul în care în oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus, au fost depistate şase cazuri noi de coronavirus în ultimele zile. Anterior, ultimele cazuri fuseseră depistate pe 3 aprilie.

Conform unui document oficial obţinut de publicaţia The Paper, toate districtele din Wuhan trebuie să prezinte până marţi planuri de efectuare a testelor în următoarele zece zile. Persoanele în vârstă şi comunităţile cu densitate mare vor avea prioritate la testare.

Peng Zhiyong, directorul secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Zhongnan al Universităţii din Wuhan, a apreciat că testarea ar trebui să vizeze personalul medical, categoriile vulnerabile şi contactele celor infectaţi.


loading...