Chinezii aduc un sistem „Big Brother” la noi în ţară: Românii vor fi urmăriţi pe stradă

Românii ar putea fi în curând urmăriţi pe stradă de un sistem Big Brother ultraperfomant, făcut de chinezi! Ideea a fost discutată şi negociată de Liviu Dragnea cu giganţii IT din China. Sistemul va conţine şi un program de recununoaştere facială, aşa cum vedem prin filme.

26 mart. 2014, 13:39
Chinezii aduc un sistem „Big Brother” la noi în ţară: Românii vor fi urmăriţi pe stradă

Specialiştii chinezi în domeniul IT au discutat cu vicepremierul Liviu Dragnea despre implementarea unui proiect-pilot de monitorizare a populaţie pentru un oraş din România, potrivit România TV.

„Am convenit ca în perioada următoare să identifice dumnealor un oraş unde să dezvolte sistemul de securitate pe care l-au prezentat mai devreme, de siguranţă a cetăţeanului”, a spus Liviu Dragnea.

Cu acest sistem, practic toţi trecătorii vor putea fi identificaţi, iar infractorii vor putea fi depistaţi mai uşor.

„Important e ca un astfel de program pilot sa să se realizeze în ţara noastră, pentru ca toate autorităţile locale din România să înţeleagă care este importanţa acestui stil (…) de guvernare inteligentă care te poate ajuta să intervii rapid atunci când apar situaţii care pot pune în pericol siguranţa cetăţenului”, a mai precizat vicepremierul.

Încă din toamna anului trecut, chinezii de la Huawei au vorbit cu premierul Victor Ponta despre acest sistem de supraveghere. Pentru moment, există un memorandum semnat în noiembrie, de Victor Ponta cu Huawei pentru monitorizarea traficului.